Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τρίτη, 19 Ιανουαρίου 2016 02:07

Οριστική μελέτη για τη νέα είσοδο της Πρέβεζας-Θα "παρακαμφθεί" η Αρχαία Νικόπολη

Την παραλαβή της οριστικής μελέτης για την κατασκευή της νέας εισόδου της Πρέβεζας ανακοίνωσε ο αντιπεριφερειάρχης Πρέβεζας κ. Στράτος Ιωάννου, στα πλαίσια της συνέντευξης τύπου που πραγματοποιήθηκε με αφορμή τις πολιτιστικές διαδρομές στα αρχαία θέατρα της Ηπείρου.

Όπως υπογράμμισε ο κ. Ιωάννου μέσα στο έργο των Πολιτιστικών Διαδρομών περιλαμβάνεται και η καινούργια είσοδος της πόλης, για την οποία παραλήφθηκε η οριστική μελέτη και έχουν ήδη ολοκληρωθεί οι διαδικασίες με το κτηματολόγιο. Μέσα στον επόμενο μήνα θα εξεταστεί από το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο και αφού εγκριθεί θα προχωρήσει άμεσα το στάδιο των απαλλοτριώσεων.

nikopolhs

«Υπάρχουν τα χρήματα, θα δημοπρατηθεί μέσα στο έτος και θα έχουμε μια καινούργια είσοδο της πόλης της Πρέβεζας, η οποία δεν θα περνάει από το αρχαιολογικό πάρκο της Νικόπολης. Αλλά ταυτόχρονα θα έχουμε και μια είσοδο με τέσσερις λωρίδες κυκλοφορίας, με ανισόπεδο κόμβο στον εθνικό δρόμο Πρέβεζας-Ηγουμενίτσας και με ισόπεδους κόμβους στη ΒΙΠΕ, στην περιοχή του ΚΤΕΟ και στο ύψος του Μουσείου» τόνισε ο κ. Ιωάννου.

Να σημειώσουμε πως η εθνική οδός που διασχίζει τον αρχαιολογικό χώρο της Νικόπολης ήταν ένα μεγάλο «αγκάθι» για την ένταξη της αρχαίας Νικόπολης στον κατάλογο με τα Μνημεία Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO και η απομάκρυνσή της θα αποτελέσει σημαντικό όπλο στην προσπάθεια για την ένταξή της.