Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Πέμπτη, 21 Ιανουαρίου 2016 15:47

Την Πρωτοχρονιάτικη βασιλόπιτα έκοψε η Εθελοντική Ομάδα Νέας Σαμψούντας

Την Πρωτοχρονιάτικη βασιλόπιτα έκοψε η Εθελοντική Ομάδα Νέας Σαμψούντας το Σάββατο 16 Ιανουαρίου 2016 στη Νέα Σαμψούντα. Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους , ο Δήμαρχος Πρέβεζας Χρήστος Μπαΐλης, οι Αντιδήμαρχοι Λάζαρος Πιπιλίδης, Κωνσταντίνος Ματέρης , Ευάγγελος Γιαννουλάτος, οι εντεταλμένοι Σύμβουλοι Ελευθερία Αγγέλη-Παπαϊωανίδου και Ευάγγελος Συγκούνας ,από το τμήμα της κοινωνικής πολιτικής του δήμου η κυρία Μαίρη Ζουρουφίδου, ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Νέας Σαμψούντας Ταξιάρχης Μπρούβας, η κυρία Ρούλα Γαλάνη δικηγόρος -ποιήτρια και μέλη - φίλοι της Ομάδας Δράσης.

IMG 6921

Η εκδήλωση στέφτηκε με απόλυτη επιτυχία, κάτι άλλωστε που φάνηκε από την παρουσία τόσων πολλών μελών μας, αλλά και φίλων της Ομάδας. Στη συνέχεια η κυρία Πανίκογλου Ελένη αφού ευχήθηκε εκ μέρους της συντονιστικής επιτροπής και ευχαρίστησε όλους τους παρευρισκομένους για την παρουσία τους, αναφέρθηκε στο κοινωνικό έργο και στις δράσεις της Ομάδας και ολοκλήρωσε λέγοντας «Ο εθελοντισμός είναι κατάθεση ψυχής. Εθελοντής είναι αυτός που δίνει μέσα από την καρδιά του ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΤΟΥ! Είναι μια πράξη που γίνεται με γνώση, γενναιοδωρία και ανάγκη προσφοράς .Είναι αυτός που με την θέλησή του προσφέρει ανθρωπιστική βοήθεια χωρίς να τον υποχρεώνει ή να του επιβάλλει κάνεις... ελεύθερα και αβίαστα!.Η Εθελοντική Ομάδα Νέας Σαμψούντας παρέδωσε την Κυριακή 13/12/2015 στην Πωγωνιανή Ιωαννίνων ,υλικά υποστήριξης και ειδών διατροφής και ένδυσης για την κάλυψη των αναγκών των παιδιών, μέσα σε ένα κλίμα συγκίνησης, αγάπης και χαράς .Τα τρόφιμα που μαζεύτηκαν είναι για να καλύψουν ανάγκες τους για 6 μήνες. Παιδία της Κιβωτού και Μέλη γίναμε μία αλυσίδα αγάπης και ελπίδας για ένα αύριο καλύτερο και πιο ελπιδοφόρο. Θα ήθελα να εκφράσω μια ευχή για ένα κόσμο χωρίς εμπάθειες, χωρίς κακίες ,χωρίς φθόνο. Για έναν κόσμο χωρίς αποκλεισμούς και διακρίσεις. Γιατί, σε αυτόν τον κόσμο, όλοι έχουν δικαίωμα σε μια αξιοπρεπή ζωή. Αν θέλουμε να λεγόμαστε άνθρωποι ».

Στην συνέχεια τον λόγο πήρε ο Δήμαρχος Χρήστος Μπαΐλης έδωσε συγχαρητήρια στους εθελοντές για το έργο που προσφέρουν , εξήρε τις αξίες και τις αρχές του εθελοντισμού και τόνισε « Ο πιο προφανής λόγος που οι άνθρωποι γίνονται εθελοντές είναι το πάθος τους για κάτι που αγαπούν. Οι άνθρωποι, που έχουν προσωπική σύνδεση με μία περιοχή, δρουν εθελοντικά στην κοινότητά τους θέλοντας να δημιουργήσουν ένα καλύτερο μέρος τόσο για τους ίδιους όσο και για τους συνδαιτυμόνες τους.»Τέλος ευχήθηκε για την νέα χρονιά ,στην Εθελοντική Ομάδα και τα μέλη της.

Η δικηγόρος –ποιήτρια κυρία Ρούλα Γαλάνη ομιλήτρια της εκδήλωσης μεταξύ άλλων είπε «Η ένταξή μας στον εθελοντισμό της αέναης προσφοράς, προάγει τα θετικά συναισθήματα, που έχουν σχέση με την ελπίδα των άλλων» στην συνέχεια απήγγειλε τον Συβαρίτη, ένα ποίημα από την 3η ποιητική της συλλογή «Περιήλιο».

Το φλουρί κέρδισε ο Προπονητής της Ακαδημίας Της ομάδας ΑΕΝΣ JUNIOR και συγχωριανός μας κύριος Κετίκογλου Ιωάννης.

Η Συντονιστική Επιτροπή σας εύχεται ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΕΥΛΟΓΙΑ.