Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Πέμπτη, 21 Ιανουαρίου 2016 18:30

Εξαιρετική και καινοτόμος πρωτοβουλία από τη Σχολική Επιτροπή Π.Ε. του Δήμου Πρέβεζας

Μία πρωτοβουλία που συνδυάζει την τριβή των μικρών μαθητών με την ανακύκλωση και παράλληλα, τον εθελοντισμό και την αλληλεγγύη και παράλληλα φέρνει και κάποια έσοδα στα ταμεία των σχολείων (έστω και ελάχιστα), πήρε η Σχολική Επιτροπή του Δήμου Πρέβεζας με ομόφωνη απόφασή της, το πρακτικό της οποίας δημοσιεύτηκε στο ΔΙΑΥΓΕΙΑ.

Πρόσφατα, ξεκίνησε η εθελοντική δράση συγκέντρωσης από πλαστικά καπάκια συσκευασιών εντός των σχολείων. Η πρωτοβουλία άνηκε στον κ. Δημήτρη Παπαγεωργίου Διευθυντή του 1ου Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Πρέβεζας και τους εκπαιδευτικούς του σχολείου και τα καπάκια μαζεύτηκαν και δόθηκαν για την ενίσχυση σωματείου παραπληγικών.

Ο κ. Παπαγεωργίου (είναι και Πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Ν. Πρέβεζας) πρότεινε να υπάρξει συνεργασία της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Πρέβεζας, με την εταιρία ανακύκλωσης πλαστικών Preveza PLAST (Ανακύκλωση- Αναγέννηση Εμπορία Πλαστικών), με έδρα τη ΒΙΠΕ Πρέβεζας, ώστε τα πλαστικά καπάκια από μπουκάλια συσκευασιών, που θα συγκεντρώνονται στα σχολεία του Δήμου, να παραδίδονται στη έδρα της εταιρίας, ώστε να τα ανακυκλώνει και να εισπράττει (στην τρέχουσα τιμή της αγοράς ανά κιλό), το αντίτιμο η Σχολική Επιτροπή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Πρέβεζας, με απόδειξη παροχής υπηρεσιών.

Τα χρήματα που θα εισπράττονται κάθε φορά, θα κατατίθενται στον κεντρικό λογαριασμό της Σχολικής Επιτροπής ως έσοδα και στη συνέχεια θα διατίθενται για τις ανάγκες των σχολείων της.