Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Δευτέρα, 01 Φεβρουαρίου 2016 13:05

Λαϊκή Ενότητα Πρέβεζας:" Όλοι στην απεργία της 4ης Φλεβάρη"

Την παρακάτω ανακοίνωση εξέδωσε η Λαϊκή Ενότητα Πρέβεζας:

Δεν πέρασαν τέσσερις μήνες από τις εκλογές του Σεπτέμβρη και το «παράλληλο πρόγραμμα» που έταξε ο Αλέξης Τσίπρας προεκλογικά, για να υφαρπάξει τις ψήφους των πολιτών, αποκαλύφθηκε: πρόκειται για ένα ακόμη μνημονιακό πρόγραμμα σκληρής λιτότητας για τους εργαζόμενους. Ένα ακόμη μνημονιακό πρόγραμμα που στο όνομα της «ανάπτυξης» δωρίζει τον πλούτο της χώρας σε ξένα και ντόπια μονοπώλια, ενώ «χάρισε» τις «ανακεφαλαιοποιημενες» ελληνικές τράπεζες, μαζί με τα στεγαστικά δάνεια των μεροκαματιάρηδων, στο αδηφάγο ξένο κεφάλαιο.

Όμως τα μέτρα που προωθεί η κυβέρνηση για το ασφαλιστικό ξεσήκωσαν πάνδημη κοινωνική αντίσταση.

Για μια ακόμη φορά οι εργαζόμενοι, οι αγρότες, οι ελεύθεροι επαγγελματίες, οι επιστήμονες και τεχνικοί, οι μισθωτοί, οι συνταξιούχοι βαδίζουν τον μόνο δρόμο που μένει ανοιχτός όταν έχουν να αντιμετωπίσουν μια ανάλγητη κοινωνική πολιτική: το δρόμο του αγώνα.

Η Λαϊκή Ενότητα Πρέβεζας τάσσεται αποφασιστικά στο πλευρό των εργαζομένων. Στηρίζει τις κινητοποιήσεις τους και επισημαίνει ότι για μια ακόμη φορά, η ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων των εργαζομένων θα προσκρούσει στη νεοφιλελεύθερη πολιτική της ευρωζώνης και των δανειστών. Η λύση για τη χώρα είναι μια γνήσια δημοκρατική, αντιμνημονιακή προοδευτική πολιτική και προγραμματική πορεία εξόδου από την ευρωζώνη και σύγκρουση με την ΕΕ.

Ο δρόμος είναι μακρύς και δύσκολος.

Ας γίνει το πρώτο βήμα την Πέμπτη 4 του Φλεβάρη. Ας γίνει η μέρα αυτή, ημέρα της γενικής απεργίας, ορόσημο για μια μεγάλη συνάντηση και συμπόρευση στους δρόμους, του κόσμου της μισθωτής εργασίας και των συνταξιούχων, με τον αγροτικό και επαγγελματικό κόσμο της χώρας.

Όλοι στην απεργιακή συγκέντρωση την Πέμπτη στις 10 π.μ. στο ΦΟΡΟ.