Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Δευτέρα, 15 Φεβρουαρίου 2016 12:16

«Ανοίγει» η συζήτηση για τα ακίνητα στέγασης δημοσίων υπηρεσιών Ν. Πρέβεζας

Πριν από λίγες ημέρες ο βουλευτής Πρέβεζας του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Μπάρκας (διαβάστε ΕΔΩ), κατέθεσε ερώτηση στη Βουλή με θέμα: «Ακίνητα στέγασης Δημοσίων Υπηρεσιών και ακίνητα Δημοσίου Νομού Πρέβεζας», ζητώντας στοιχεία και μισθωτήρια συμβόλαια.

Στις 10 Φεβρουαρίου 2016 δημοσιεύτηκε σε ΦΕΚ (δείτε ΕΔΩ) η απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Παναγιώτη Κουρουμπλή, στην οποία μεταβιβάζονται πιστώσεις, προς το σκοπό έγκαιρης εξόφλησης των μισθωμάτων κτιρίων στέγασης Υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας.

Η κάλυψη των οφειλόμενων μισθωμάτων, παρελθόντων ετών, των οικημάτων στέγασης των Υπηρεσιών της ΕΛ.ΑΣ. για το οικονομικό έτος 2016, προσδιορίστηκε στο ποσό των 2.589.033,81 ευρώ, ενώ για την Α.Δ. Πρέβεζας, όπως παρουσιάζεται στον πίνακα που υπάρχει στο ΦΕΚ τα οφειλόμενα μισθώματα για το 2015 φτάνουν τα 204.641,76 €.

Κατά συνέπεια ανοίγει για μια ακόμη φορά το κατά πόσο μπορεί να αξιοποιηθεί η δημόσια περιουσία του Ν. Πρέβεζας (π.χ. στρατόπεδα ή εγκαταλελειμμένοι χώροι) για να στεγαστούν υπηρεσίες της Α.Δ. Πρέβεζας.

 

Π.Τ.