Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Παρασκευή, 26 Φεβρουαρίου 2016 15:04

Κυβέρνηση, ΕΕ, ΔΝΤ και όλοι οι παρατρεχάμενοι, δεν νοιάζονται για το πως θα επιβιώσουμε (του Τάσου Κοντομίχη)

Γράφει ο Τάσος Κοντομίχης

Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Πρέβεζας

Ήταν θέμα χρόνου να φθάσουμε στις δηλώσεις του πρωθυπουργού στην βουλή, όπου χωρίς καμία ντροπή υιοθέτησε το επιχείρημα ότι οι κινητοποιήσεις των αγροτών στρέφονται ενάντια στην κοινωνία.

Ακολουθώντας τα χνάρια των προκατόχων του έριξε τόνους λάσπης για να διασπάσει την αλληλεγγύη της πλειοψηφίας του ελληνικού λαού στις μορφές πάλης των αγροτών. Να διασπάσει το μέτωπο κοινής δράσης ,που κάνει τα πρώτα του βήματα, τόσων κοινωνικών ομάδων με αφορμή το ασφαλιστικό τερατούργημα κυβέρνησης ΕΕ ΔΝΤ. Το διαίρει και βασίλευε είναι παλιά τεχνική!! Τα υπονοούμενα για φοροφυγάδες αγρότες που δεν θέλουν να αναλάβουν το μέρος της ευθύνης που τους αναλογεί, τα έχει βιώσει ο χώρος των μικρών εμπόρων ,εκ μέρους όλων των μέχρι σήμερα κυβερνήσεων , εδώ και πολύ καιρό.

Προσπαθώντας να διασπάσει όσο γίνεται περισσότερο την αντίδραση του ελληνικού λαού στα μέτρα κυβέρνησης ΕΕ, ανακοίνωσε συνάντηση με το μπλόκο της Νίκαιας, στα αιτήματα του οποίου συσπειρώνεται η πλειοψηφία της μικρομεσαίας αγροτιάς. Αλήθεια δεν γνώριζε με ποιούς συναντιόταν ο πρωθυπουργός πριν μερικές μέρες;

Σαν Εμπορικός Σύλλογος Πρέβεζας συνταχθήκαμε από την πρώτη στιγμή με τη  φτωχή και μεσαία αγροτιά. Εχουμε πολλά κοινά αιτήματα. Το αφορολόγητο, ο χρόνος συνταξιοδότησης , το να έχουμε δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και τόσα άλλα που δεν είναι της παρούσης. Κοινή είναι και η απαίτηση  την κρίση να την πληρώσει το μεγάλο κεφάλαιο, οι τράπεζες, τα μονοπώλια που μας αφανίζουν.

Κυβέρνηση, ΕΕ, ΔΝΤ και όλοι οι παρατρεχάμενοι, δεν νοιάζονται για το πως θα επιβιώσουμε. Τα κέρδη των λίγων στηρίζουν και στο βωμό αυτόν μας θυσιάζουν σαν σύγχρονες Ιφιγένιες.  Εξαθλιώνουν την πλειοψηφία του λαού για να κερδίζουν στα σίγουρα οι μεγαλοεπιχειρηματίες.

Το δηλώσαμε αμέσως μετά το συλλαλητήριο στις 4 του Φλεβάρη, ότι ο αγώνας τώρα αρχίζει. Αφορά την ίδια την επιβίωση μας, γιαυτό πρέπει να δείξουμε αντοχή και αποφασιστικότητα. Η αλληλεγγύη στις άλλες κοινωνικές ομάδες ,που έχουν κοινούς στόχους με τους μικρούς αυτοαπασχολούμενους και μικρούς εμπόρους, είναι εκ των ουκ άνεφ.
Μπροστά μας είναι η ανεργία , η ζωή χωρίς δικαιώματα, η συντάξεις πείνας. Πίσω μας οι σειρήνες της ηττοπάθειας ,των στημένων κοινωνικών διαλόγων,η αναθέση σε ποικιλόχρωμους σωτήρες, οι ψευδαισθήσεις ότι μπορεί να γυρίσει ο χρόνος πίσω.

Αγώνας ,οργανωμένος μέσα απο το σύλλογο, ενάντια σε αυτές τις πολιτικές ,ρήξη, ανατροπή , για να μην περάσουν τα σχέδιά τους , είναι η λύση.