Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Παρασκευή, 26 Φεβρουαρίου 2016 17:27

«Μπλόκα» και στο Ν. Πρέβεζας για να εμποδιστεί το «ανθρώπινο ποτάμι» των προσφύγων – Διαμαρτυρίες από τους αστυνομικούς

Δέκτες διαταγών του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, ώστε να υπάρχει επιφυλακή για αθρόα μετακίνηση μεταναστών/προσφύγων εντός της ελληνικής επικράτειας και ειδικότερα σε ό,τι αφορά το Νομό Πρέβεζας, έχουν γίνει οι αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Παράνομης Μετανάστευσης της Α.Δ. Πρέβεζας.

Χαρακτηριστικό είναι πως έχουν στηθεί μπλόκα-έλεγχοι επί 24ωρου βάσεως σε σημεία-κλειδιά (π.χ. διασταυρώσεις, διόδια, κόμβοι κ.α., στάσεις λεωφορείων), για να αντιμετωπιστεί το «ανθρώπινο ποτάμι» που αναμένεται να φτάσει και στις περιοχές μας από το Αιγαίο.

Παράλληλα οι διαμαρτυρίες των αστυνομικών υπαλλήλων της Πρέβεζας είναι έντονες για το γεγονός ότι μετακινείται προσωπικό ξαφνικά (ακόμη και μέσα σε 24 ώρες), σε Ειδομένη, Έβρο, νησιά Αιγαίου.

Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ν. Πρέβεζας μάλιστα απέστειλε επιστολή (διαβάστε τη ΕΔΩ), διαμαρτυρόμενη για την κατάσταση, ενώ την επιστολή διαβίβασε στο Αρχηγείο και στο αρμόδιο Υπουργείο και η ΠΟΑΣΥ.

Αρκετοί μάλιστα είναι εκείνοι οι αστυνομικοί υπάλληλοι, που αναφέρουν πως ένα τέτοιο «ειδικό» πρόβλημα όπως είναι η προσφυγιά αντιμετωπίζεται με όρους φροντίδας, οργάνωσης, κανόνων, με όρους κοινωνικούς.

Είναι δεδομένο πως η καταστολή είναι ένα μέσο που δε μπορεί να δώσει λύση, σε αυτό το σύνθετο ζήτημα και πλέον η Κυβέρνηση, στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καλειται άμεσα να βρει τις λύσεις.

Το προσφυγικό απαιτεί την αληλεγγύη των λαών της Ευρώπης, καθώς μην ξεχνάμε πως κάποιες δεκάδες χρόνια πριν και οι Ευρωπαίοι είχαν ζήσει ανάλογες καταστάσεις, σε χειρότερο μάλιστα βαθμό, ενώ δεν πρέπει να λησμονούνται και οι ευθύνες δημιουργίας αυτής της Κρίσης, από πλευράς της ανεπτυγμένης Δύσης.

 

Π.Τ.