Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Παρασκευή, 04 Μαρτίου 2016 01:29

Διαδοχικές συσκέψεις για το ενδεχόμενο υποδοχής προσφύγων στην Ήπειρο-Καχριμάνης:"Με το Ηπειρώτικο φρόνημα φιλοξενίας θα φιλοξενήσουμε όσους φτάσουν στην περιοχή μας"

Οι εξελίξεις στο προσφυγικό ζήτημα και το ενδεχόμενο υποδοχής προσφύγων στην Ήπειρο βρέθηκαν στο επίκεντρο της σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη στην Περιφέρεια Ηπείρου μετά από πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη κ. Καχριμάνη.

Η σύσκεψη ορίστηκε ύστερα από τις συναντήσεις που είχαν η Ένωση Περιφερειών και η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος με τον Αν. Υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής κ. Γιάννη Μουζάλα, και μετά την ολοκλήρωσή της ο κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης δήλωσε τα εξής: "Συγκεντρωθήκαμε σήμερα Μητροπόλεις, Δήμοι, Περιφέρεια, Αποκεντρωμένη Διοίκηση, 8η Μεραρχία, Πυροσβεστική και κρατικοί φορείς που εμπλέκονται στην αντιμετώπιση έκτακτων καταστάσεων και συζητήσαμε για το συντονισμό που πρέπει να υπάρξει, ώστε να μη δούμε σκηνές, σαν κι αυτές που διαδραματίζονται σε άλλες περιοχές της χώρας. Πιστεύω πως με το Ηπειρώτικο φρόνημα φιλοξενίας θα φιλοξενήσουμε όσους φτάσουν στην περιοχή μας, που έχουν τόσα προβλήματα στην πλάτη τους. Όλοι μας γνωρίζουμε τι σημαίνει ξεριζωμός. Έτσι θα πορευτούμε, χωρίς προβλήματα, μετά τη συζήτηση που έγινε".

skines

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες ο κ. Καχριμάνης ζήτησε από όλους τους Δημάρχους της Ηπείρου να ετοιμάσουν τις προτάσεις τους μέχρι σήμερα το μεσημέρι προκείμενου η Ήπειρος να είναι έτοιμη για την υποδοχή προσφύγων, ενώ παράλληλα σήμερα συνεδριάζει και η ΠΕΔ Ηπείρου με θέμα συζήτησης το προσφυγικό. Σύμφωνα με πληροφορίες λύσεις τύπου ανενεργών στρατοπέδων και χώρων με κτίρια απορρίπτονται καθώς η κυβέρνηση ζητά ανοιχτούς χώρους όπου μπορούν να στηθούν σκηνές αντίστοιχες με αυτές που υπάρχουν σήμερα στην Ειδομένη.

Να θυμίσουμε ότι ο Υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής ζήτησε από τους Περιφερειάρχες να υποβάλλουν λίστες με χώρους που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τη φιλοξενία προσφύγων, ενώ επανέλαβε την απόφαση της κυβέρνησης για ισοκατανομή τους.