Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Σάββατο, 05 Μαρτίου 2016 12:01

Δεύτερη σύσκεψη υπό τον Καχριμάνη για το προσφυγικό – Συντονισμός για να προταθούν χώροι

Ο Δήμος Πάργας -όπως μπορείτε να διαβάσετε και στο σχετικό ρεπορτάζ του atpreveza- είναι ο πρώτος που υπέδειξε ένα χώρο για κέντρο φιλοξενίας προφύγων εντός των ορίων του (πρωην ΚΕΓΕ, κοντά στο χωριό Σκεπαστό). Το ίδιο θα χρειαστεί να κάνουν όλοι οι Δήμοι της Ηπείρου, καθώς όπως τονίστηκε στη δεύτερη συνάντηση που έγινε το μεσημέρι της Παρασκευής στην Περιφέρεια, υπό τον Περιφερειάρχη Αλέξανδρο Καχριμάνη και στην οποία συμμετείχαν αιρετοί της τοπικής αυτοδιοίκηση και εκπρόσωποι στρατού, αστυνομίας και αρμόδιων υπηρεσιών, θα πρέπει να υπάρξει συντονισμός, ώστε η Ήπειρος να υποδεχθεί πρόσφυγες και να δείξει σαν σύνολο και ως κοινωνία την αλληλεγγύη, το σεβασμό και την οργάνωσή της.

«Είμαστε σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης», υποστήριξε αρκετές φορές ο κ. Καχριμάνης και επιβεβαίωσε πως θα πρέπει να θεωρείται δεδομένο ότι θα φιλοξενηθούν πρόσφυγες στην Ήπειρο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στη συνάντηση αυτή άλλαξαν και τα δεδομένα από τη συζήτηση που είχε γίνει την Πέμπτη, όπου έγινε λόγος για ανοικτούς χώρους όπου θα τοποθετηθούν σκηνές, αφού οι πρώτοι χώροι που θα χρησιμοποιηθούν στην Ήπειρο, για τη φιλοξενία προσφύγων είναι στρατόπεδα που δεν χρησιμοποιούνται, αλλά και παλιές βιομηχανικές εγκαταστάσεις με τη μορφή κλειστών εστιών. Οι χώροι όπου θα γίνει η εγκατάσταση θα έχουν τον χαρακτήρα του κλειστού και του προσωρινού κέντρου. Το κόστος θα το επωμιστεί το κράτος κατά κύριο λόγο και πιθανόν η Περιφέρεια.

Σύμφωνα με πληροφορίες, άμεσα αναμένεται να χρησιμοποιηθεί παλιό στρατόπεδο στα Βόρεια του Ν. Ιωαννίνων.

Αναφορικά με το Ν. Πρέβεζας, τέτοιοι χώροι εκτός αστικού ιστού είναι το στρατόπεδο «Πετροπουλάκης» στη Φιλιππιάδα, το στρατόπεδο «Κονκουρή» στην Πρέβεζα (που ανήκει μάλιστα και στο Υπουργείο Οικονομικών), οι εγκαταστάσεις των Κλωστηρίων, αλλά και οι κατασκηνώσεις στη Λούτσα (Δ. Πάργας).

Ο Δήμαρχος Πρέβεζας κ. Χρήστος Μπαϊλης ενημέρωσε τους επικεφαλής των παρατάξεων του Δημοτικού Συμβουλίου, καθιστώντας τους κοινωνούς, της όποιας πληροφόρησης υπάρχει μέχρι στιγμής, που αφορά στο ενδεχόμενο να «υποδεχθεί» η περιοχή μας πρόσφυγες.