Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Δευτέρα, 07 Μαρτίου 2016 23:43

Στήριξη μέσω ΕΣΠΑ στο Κέντρο Συμβουλευτικής Υποστήριξης γυναικών θυμάτων βίας του Δήμου Πρέβεζας

Την ένταξη στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ήπειρος» 2014-2020 τριών δράσεων για την καταπολέμηση της βίας κατά των γυναικών υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης.

Οι δράσεις (με συνολικό προϋπολογισμό 645 χιλιάδων ευρώ), εντάσσονται στον Άξονα "Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Κοινωνική Ένταξη και Καταπολέμηση Διακρίσεων», με φορείς υλοποίησης του Δήμους Αρταίων, Πρέβεζας και το Κέντρο Ερευνών για Θέματα Ισότητας (ΚΕΘΙ).

af0755c5981b59edf674d418db30a46d L

Πιο συγκεκριμένα στην Πρέβεζα πρόκειται για τη δράση που αφορά τη λειτουργία δομών και υπηρεσιών της δημόσιας διοίκησης προς όφελος των γυναικών και για την καταπολέμηση της βίας – Λειτουργία Κέντρου Συμβουλευτικής Υποστήριξης γυναικών θυμάτων βίας του Δήμου Πρέβεζας, συνολικής δημόσιας δαπάνης 178.751.76 ευρώ, με φορέα υλοποίησης το Δήμο Πρέβεζας.

Με την ανωτέρω πράξη, θα συνεχιστεί η λειτουργία και η αναβάθμιση του Συμβουλευτικού Κέντρου Πρέβεζας, με στόχο την πρόληψη και την καταπολέμηση της έμφυλης βίας κατά των γυναικών.

Ειδικότερα μέσω αυτού θα παρέχονται υπηρεσίες πρώτης γραμμής και άμεσης αρωγής και συμβουλευτικής στήριξης σε γυναίκες-θύματα βίας ή/και πολλαπλών διακρίσεων (π.χ. μετανάστριες, πρόσφυγες, μονογονείς, ΑμΕΑ, άνεργες κ.λπ.), ενώ παράλληλα θα υλοποιούνται και θα αναπτύσσονται δράσεις προώθησης στην απασχόληση και δικτύωσης με την τοπική κοινωνία, όπως επίσης και παρεμβάσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του ευρύτερου κοινού για την πρόληψη και την καταπολέμηση της βίας κατά των γυναικών.