Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Πέμπτη, 10 Μαρτίου 2016 16:35

Πιάνουν δουλειά τα μηχανήματα του Στρατού στο «Πετροπουλάκης» - Ποιες οι κινήσεις του Δήμου Ζηρού – Τα δεδομένα για άλλους χώρους

Σύμφωνα με πληροφορίες του atpreveza από το πρωί της Παρασκευής, τα μηχανήματα του Ελληνικού Στρατού θα βρίσκονται στο στρατόπεδο «Πετροπουλάκης» της Φιλιππιάδας με σκοπό να ξεκινήσουν άμεσα τις εργασίες, ώστε να φιλοξενηθεί ο πρώτος αριθμός προσφύγων μέσα στις επόμενες ημέρες.

Ο Στρατός και το ΥΠΕΘΑ άλλωστε, φαίνεται ξεκάθαρα πως έχουν την... πρωτοβουλία των κινήσεων αναφορικά με τους χώρους που θα φιλοξενήσουν πρόσφυγες/μετανάστες.

Ο Δήμος Ζηρού έπειτα από την έκτακτη συνεδρίασή του και τις αποφάσεις που πήρε (διαβάστε ΕΔΩ), αναλαμβάνει πρωτοβουλίες για να υπάρξει ένας συντονισμός με τους υπόλοιπους φορείς.

Ήδη το κείμενο της απόφασης και τα ερωτήματα στάλθηκαν στον αναπληρωτή υπουργό Εθνικής Άμυνας και επικεφαλής του Συντονιστικού Οργάνου Διαχείρισης Προσφυγικής Κρίσης, Δημήτρη Βίτσα, ζητώντας να υπάρξει έγγραφη απάντηση, αλλά και σε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς.

Παράλληλα ο Δήμος προετοιμάζεται να δείξει την αλληλεγγύη του στους ανθρώπους αυτούς που θα βρίσκονται στη «γειτονιά» του για κάποιο χρονικό διάστημα.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί πως τα δεδομένα αναφορικά με τους χώρους που θα φιλοξενήσουν πρόσφυγες, ενδεχομένως και να αλλάξουν και μάλιστα με ταχύτατους ρυθμούς, καθώς -για παράδειγμα- στο σχεδιασμό εντάχθηκαν και οι εγκαταστάσεις παιδικής μέριμνας στην Κόνιτσα, που δεν είχαν περιληφθεί στο αρχικό πλάνο.

Ως atpreveza είχαμε ήδη επισημάνει τα προβλήματα που έχει ο χώρος στο Λουτρό Τ.Κ. Μυρσίνης (διαβάστε ΕΔΩ) και όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ εξετάζεται και πάλι το ενδεχόμενο να χρησιμοποιηθεί κάποιος άλλος χώρος στο Ν. Πρέβεζας.

Το ρεπορτάζ «τρέχει» με... γρήγορους ρυθμούς, αναφορικά με το προσφυγικό ζήτημα και για ό,τι νεότερο μείνετε... on line.