Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Κυριακή, 13 Μαρτίου 2016 01:47

Και έκταση στη Δ.Ε. Λούρου «τσέκαρε» ο Στρατός για κέντρο προσωρινής φιλοξενίας προσφύγων

Φαίνεται πως το θέμα με τις εκτάσεις στο Ν. Πρέβεζας, όπου θα φιλοξενηθούν προσωρινά πρόσφυγες/μετανάστες δεν έχει κλείσει οριστικά. Κι αυτό γιατί ενώ στο στρατόπεδο «Πετροπουλάκης» οι εργασίες είναι σε εξέλιξη, η θέση Λουτρό της Τ.Κ. Μυρσίνης, έχει κριθεί –κάτι απολύτως λογικό- ακατάλληλη από τον Ελληνικό Στρατό.

Σύμφωνα με πληροφορίες του atpreveza.gr, αντιπροσωπεία των Ενόπλων Δυνάμεων «τσέκαρε» προς ημερών εκτός από το οικόπεδο στο Λουτρό και ανοικτό χώρο στη Δ.Ε. Λούρου, που ανήκει στο Ελληνικό Δημόσιο (Υπουργείο Γεωργίας). Και εκεί ο χώρος είναι «δύσκολος», αλλά το οικόπεδο είναι σε καλύτερη κατάσταση από εκείνο στο Λουτρό.

Αναφορικά με τη λύση του στρατοπέδου «Κονκουρή», όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ, ο ίδιος ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας και υπεύθυνος του Συντονιστικού της κυβέρνησης για το προσφυγικό Δημήτρης Βίτσας, εξέφρασε επιφυλάξεις, μόλις ενημερώθηκε ότι ακριβώς απέναντι είναι το Αρχαιολογικό Μουσείο της Νικόπολης.

Παράλληλα, οι Ένοπλες Δυνάμεις φαίνεται πως έδειξαν προτίμηση στη λύση των εγκαταστάσεων των πρώην Κλωστηρίων στη ΒΙΠΕ Πρέβεζας, ωστόσο στη συγκεκριμένη λύση υπάρχει και ιδιοκτησιακή εμπλοκή των τραπεζών, οπότε το ζήτημα γίνεται πιο σύνθετο.

Παραμένει πάντως το ενδεχόμενο να υπάρξει μία αιφνιδιαστική κίνηση, αναφορικά με την επιλογή χώρου στο Ν. Πρέβεζας, καθώς οι εξελίξεις στο προσφυγικό «τρέχουν»…