Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Πέμπτη, 17 Μαρτίου 2016 03:21

Συζήτηση για το προσφυγικό στο Δημοτικό Συμβούλιο Πρέβεζας-Μπαΐλης:"Δεν έχω επίσημη ενημέρωση από κάποιο αρμόδιο όργανο"

Χωρίς προτάσεις και χωρίς λεπτομέρειες για το πως μπορεί ο δήμος Πρέβεζας να διαχειριστεί το προσφυγικό ζήτημα σε τοπικό επίπεδο, ολοκληρώθηκε η εκτός ημερησίας συζήτηση που πραγματοποιήθηκε κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου.

IMG 4927

Ο δήμαρχος Πρέβεζας κ. Χρήστος Μπαΐλης ενημέρωσε το σώμα για τα βήματα που ακολούθησε η δημοτική αρχή από την πρώτη ημέρα που ξεκίνησαν οι συναντήσεις και οι συσκέψεις στην Περιφέρεια με θέμα τη δημιουργία χώρων προσωρινής φιλοξενίας προσφύγων, αποκαλύπτοντας πως είχε πέσει στο τραπέζι πρόταση για το στρατόπεδο Κονκουρή, ωστόσο εξέφρασε την έντονη διαφωνία του και πρόταση του δήμου ήταν η τοποθεσία στο Λουτρό της Δ.Ε. Ζαλόγγου, υπογραμμίζοντας ωστόσο ότι χρειάζονταν μεγάλες παρεμβάσεις για να μπορέσει να φιλοξενήσει ανθρώπους αξιοπρεπώς.

Ο Δήμαρχος αναφέρθηκε και στο νέο έγγραφο που απέστειλε αργά το μεσημέρι της Τετάρτης ο υφυπουργός εσωτερικών κ. Μπαλάφας με το οποίο ζητάει νέες προτάσεις για χώρους φιλοξενίας εντός ή πλησίον του αστικού ιστού (δείτε εδώ).

«Αυτό το έγγραφο ήρθε αργά το μεσημέρι και ειλικρινά δεν έχω καμία περαιτέρω επίσημη ενημέρωση από κάποιο αρμόδιο όργανο» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μπαΐλης, σημειώνοντας ωστόσο πως κυβερνητικές πηγές τον διαβεβαίωσαν πως το στρατόπεδο Κονκουρή έχει αποκλειστεί ως ενδεχόμενο.

Ο δήμαρχος Πρέβεζας ζήτησε να υπάρξει ευαισθησία από όλους για ένα τόσο σοβαρό θέμα όπως το προσφυγικό, σημειώνοντας πως τα μηνύματα που λαμβάνει καθημερινά από την τοπική κοινωνία για τη στήριξη των προσφύγων είναι ενθαρρυντικά, ενώ καταλήγοντας σημείωσε πως ο δήμος κινητοποίησε άμεσα το εθελοντικό του δίκτυο και σε συνεργασία με την Πρόνοια προχωρά ήδη στη συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης (δείτε εδώ).

Σε ερώτηση πάντως που του τέθηκε για το αν ο δήμος έχει εναλλακτική πρόταση μετά και το νέο έγγραφο του Υπουργείου Εσωτερικών που έφτασε την Τετάρτη, ο κ. Μπαΐλης τόνισε πως ο χρόνος από τη στιγμή που έφτασε το έγγραφο μέχρι και τη συνεδρίαση ήταν πολύ σύντομος και το θέμα αναφορικά με τα διαδικαστικά ζητήματα και τις προτάσεις που έχει ο δήμος, μπορεί να ξανασυζητηθεί σε νέα ειδική συνεδρίαση «όταν και όπως προκύψει» όπως ειπώθηκε...