Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Κυριακή, 12 Αυγούστου 2012 14:51

"Μπλόκο" σε σκάφος με 58 λαθρομετανάστες ανοιχτά των Παξών

Ανοιχτά των Παξών έλαβε τέλος χθες (12-8-2012) τα ξημερώματα το όνειρο μιας καλύτερης ζωής για 58 λαθρομετανάστες.

Λίγο μετά τις 4 το πρωί σε έλεγχο περιπολικού σκάφους της FRONTEX που έχει έδρα την Πρέβεζα, εντοπίστηκε πλοίο κοντά στους Παξούς (17 ναυτικά μίλια δυτικά των ακτών του Νομού Πρέβεζας) στο οποίο επέβαιναν 58 αλλοδαποί από το Αφγανιστάν, το Πακιστάν, το Ιράκ και το Ιράν, οι οποίοι στερούνταν ταξιδιωτικών εγγράφων.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις το πλοίο ξεκίνησε το ταξίδι του από τα παράλια των δυτικών ακτών του Ιονίου με τελικό προορισμό την Ιταλία, ωστόσο η Frontex σε συνεργασία με τις ελληνικές αρχές κατάφερε ένα ακόμη χτύπημα στο δίκτυο διακίνησης λαθρομεταναστών που τα τελευταία χρόνια οργίαζε στην ευρύτερη περιοχή.

Μαζί με τους λαθρομετανάστες συνελήφθησαν και οι δύο ημεδαποί διακινητές, 45 και 63 ετών, οι οποίοι αναμένεται να οδηγηθούν στον εισαγγελέα.

Οι μετανάστες φιλοξενούνται προς το παρόν στο κτίριο των λιμενεργατών στο νέο λιμάνι της Πρέβεζας, είναι όλοι καλά στην υγεία τους και αφού γίνει η καταγραφή τους θα ακολουθηθούν όλες οι νόμιμες διαδικασίες για την επαναπροώθηση στις χώρες τους.

Προανάκριση διενεργεί το Λιμεναρχείο Πρέβεζας.