Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Παρασκευή, 08 Απριλίου 2016 14:33

Στην Πρέβεζα τα «κεφάλια» της Fraport - Πρόεδρος του Εκτελεστικού Συμβουλίου: «Θα συνεργαστούμε με ντόπιους υπαλλήλους»

Δύο από τα «κεφάλια» της γερμανικής εταιρείας-κολοσσού Fraport AG, η οποία έχει πλέον και με τη «βούλα» στην κατοχή της το αεροδρόμιο του Ακτίου και 13 ακόμη περιφερειακά αεροδρόμια, βρέθηκαν σήμερα, Πέμπτη, στην Πρέβεζα και είχαν συνάντηση με το Δήμαρχο Πρέβεζας Χρήστο Μπαϊλη.

Τη Fraport AG εκπροσώπησαν ο κ. Στέφαν Σούλτε, Πρόεδρος του Εκτελεστικού Συμβουλίου της εταιρείας και ο κ. Αλεξάντερ Ζίνελ, επικεφαλής Αντιπρόεδρος του τομέα παγκοσμίων επενδύσεων και management της Fraport.

Στη συνάντηση παρέστη η πρόξενος της Γερμανίας στην Ήπειρο, κα Kerstin Lohr και εκπροσώπηθηκαν ο Όμιλος Κοπελούζου (κοινοπραξία με τη Fraport), ο Δήμος Ακτίου-Βόνιτσας και το Επιμελητήριο Λευκάδας.

12935448 10153648599387648_1748734582_n

Σε δηλώσεις του μετά το πέρας της συνάντησης στο Δημαρχείο της Πρέβεζας, ο κ. Σούλτε ανέφερε: «Έχουμε μεγάλη εμπειρία παγκοσμίως στο να «μανατζάρουμε» και να αναπτύσσουμε αεροδρόμια και το ίδιο έχουμε σκοπό να κάνουμε και εδώ, στο Άκτιο. Το πιο σημαντικό είναι ότι θα συνεργαστούμε με ντόπιους υπαλλήλους».

Σε ερώτηση για το αν η κακή δημοσιότητα των τελευταίων μηνών θα δυσκολέψει την παρουσία τους εδώ, απάντησε: «Θεωρώ ότι είναι φυσικό όλο αυτό, υπάρχουν αλλαγές και κάποια αβεβαιότητα η οποία συνοδεύεται πάντα με αρνητικά σχόλια, αλλά πιστεύω ότι θα σας δείξουμε ότι είμαστε πραγματικά ικανοί και θα μείνουμε εδώ για πολλά χρόνια. Οπότε θα θέλαμε να μας θεωρείτε σαν κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας και ερχόμαστε να επενδύσουμε για 40 χρόνια». Επίσης ο κ. Σούλτε πρόσθεσε: «Υπάρχει ακόμη πολλή δουλειά να γίνει. Θα λέγαμε ότι αυτή είναι μια χρονιά μεταβατικότητας και υπάρχουν αρκετά σχέδια που πρέπει να ολοκληρωθούν, ωστόσο θεωρώ ότι μέχρι τα τέλη Νοεμβρίου θα είμαστε σε θέση να αναλάβουμε».

Από την πλευρά του ο κ. Μπαϊλης ζήτησε να υπάρξει μια καλή συνεργασία προς όφελος και των δύο πλευρών, ενώ και ο ίδιος έθεσε ως αίτημα την απασχόληση προσωπικού από την περιοχή  για  τις ανάγκες που θα προκύψουν στο αεροδρόμιο.

Τα δύο στελέχη τη Fraport του ανέφεραν πως θα υπάρξει αναβάθμιση και στις υποδομές, ενώ θεωρούν το Νομό Πρέβεζας ιδανικό για να αναπτυχθεί τουριστικά.

 

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Δημήτρης Πάτσης, Παναγιώτης Τσόγκας