Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Κυριακή, 12 Αυγούστου 2012 22:28

Οι προτάσεις της 18ης Εφορείας Αρχαιοτήτων για τα στρατόπεδα της Πρέβεζας

Χρήσιμα συμπεράσματα μπορούν να βγάλουν οι πολίτες της Πρέβεζας, αναφορικά με το μέγα ζήτημα των ανενεργών πλέον στρατοπέδων της Πρέβεζας, τα τρία από τα οποία στεγάζονται μάλιστα σε κάστρα-μνημεία της πόλης, ρίχνοντας μια ματιά στις προτάσεις της 18ης Εφορείας Βυζαντινών Αρχαιοτήτων (ΕΒΑ), που σας παρουσιάζουμε παρακάτω.

Το www.atpreveza.gr παραθέτει τις προτάσεις της τοπικής ΕΒΑ, όπως αυτές αποτυπώνονται σε έγγραφο της Βουλής των Ελλήνων (Διεύθυνση Κοινοβουλευτικού Ελέγχου-Τμήμα Αναφορών), με ημερομηνία 8.2.2012, έπειτα από αναφορά στο συγκεκριμένο τμήμα, του βουλευτή Λακωνίας της ΝΔ κ. Αθανάσιου Δαβάκη.

Για το στρατόπεδο «Σολωμού» επισημαίνεται η πιθανή παρουσία υπολειμμάτων του Κάστρου της Μπούκας στο υπέδαφος και γίνεται ξεκάθαρο πως θα πρέπει να υπάρχει επίβλεψη από εξειδικευμένο προσωπικό σε οποιαδήποτε ενέργεια ανάπλασης της περιοχής.

Για τα στρατόπεδα «Δούκα» (Κάστρο Αγ. Ανδρέα) και «Αθανασιάδη» (Κάστρο Αγίου Γεωργίου), η 18η Εφορεία προτείνει να της παραχωρηθούν χώροι, αφού γίνουν οι απαραίτητες επισκευές, για να στεγαστούν όλες οι συναφείς με αυτήν υπηρεσίες του Υπουργείου Πολιτισμού.

Παράλληλα, προτείνει τη χρήση χώρων στα στρατόπεδα αυτά, που θα λειτουργούν ως μουσειακοί χώροι για τα κάστρα της Πρέβεζας που τα φιλοξενούν.

Τονίζεται επίσης ότι τα στρατόπεδα αυτά, μαζί με το «Κονκουρή» θα μπορούσαν να «ελαφρύνουν» το ελληνικό κράτος από τα έξοδα ενοικίασης των κτιρίων που στεγάζουν σήμερα τις υπηρεσίες της 18η ΕΒΑ. Στο σχετικό έγγραφο αναφέρεται ακόμη ότι οι προτάσεις αυτές είναι υπό επεξεργασία από τις αρμόδιες κεντρικές υπηρεσίες του Υπουργείου Πολιτισμού.

Το ζήτημα της αξιοποίησης των στρατοπέδων πάντως προκαλεί «τριβές», καθώς δεν φαίνεται να προχωρά η απόδοσή τους εκεί που πραγματικά ανήκουν ως χώροι. Στο λαό και την κοινωνία της Πρέβεζας.

 

 

Διαβάστε επίσης:

Τι τρέχει με τα στρατόπεδα της Πρέβεζας;

 

Χρήστος Μπαϊλης: «Δεν υπάρχει κανένα ζήτημα πολεοδόμησης του ''Σολωμού''»

 

 Δείτε ακόμη:

 

matanaston

Ανοίγει και πάλι ο φάκελος «Κέντρο Φύλαξης Μεταναστών» για την Πρέβεζα;