Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τετάρτη, 11 Μαϊος 2016 01:33

Η αντιπυρική προστασία στο επίκεντρο της συνεδρίασης του ΣΟΠΠ-Χωρίς canadair φέτος στο αεροδρόμιο του Ακτίου

Ο καλύτερος συντονισμός όλων των εμπλεκομένων στην πρόληψη και καταστολή των δασικών πυρκαγιών, με σκοπό τη μεγιστοποίηση της αποτελεσματικότητας ολόκληρου του μηχανισμού προστασίας του δασικού πλούτου βρέθηκε στο επίκεντρο της ευρείας συνεδρίασης του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας Π.Ε. Πρέβεζας, που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τρίτης στην Πρέβεζα.

IMG 0037

Ιδιαίτερη βαρύτητα δόθηκε στις εργασίες αντιπυρικής προστασίας σε δάση, όπως η συντήρηση του επαρχιακού δικτύου, ο καθαρισμός αντιπυρικών ζωνών και η κατάσταση των υδροστομίων, ενώ επισημάνθηκε και η ανάγκη ενημέρωσης των πολιτών.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης αναδείχθηκαν από τους διοικητές των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Πρέβεζας, Πάργας και Φιλιππιάδας ορισμένες ελλείψεις, ενώ έδωσαν έμφαση στις δράσεις πρόληψης και ετοιμότητας για την αντιπυρική περίοδο, όπως η εκτέλεση έργων καθαρισμού της βλάστησης γύρω από περιοχές – οικισμούς που χρήζουν ιδιαίτερης προστασίας λόγω γειτνίασης με δασικές εκτάσεις, καθώς και στην υποχρέωση των πολιτών να προχωρούν έγκαιρα στον καθαρισμό των οικοπέδων εντός των οικισμών και ότι σε διαφορετική περίπτωση θα τους επιβάλλονται κυρώσεις.

IMG 0040

Παράλληλα επισημάνθηκε μεταξύ άλλων πως η πυροσβεστική Υπηρεσία είναι υποχρεωμένη να δηλώνει στον ΟΠΕΚΕΠΕ αγροτεμάχια τα οποία έχουν καεί χωρίς άδεια καύσης με αποτέλεσμα να υπάρχουν πιθανές κυρώσεις ως προς τις επιδοτήσεις για τους ιδιοκτήτες.

Τέλος όπως ενημέρωσε ο διοικητής Π.Υ Ηπείρου Κωσταντίνος Σκούπρας φέτος δεν θα υπάρχουν Canadair στο Άκτιο, αλλά μέσα στον Ιούνιο αναμένεται να φτάσουν τρία πυροσβεστικά αεροσκάφη τύπου πετζετέλ.

IMG 0039

Στη συνεδρίαση συμμετείχαν μεταξύ άλλων ο αντιπεριφερειάρχης Πρέβεζας Στράτος Ιωάννου, ο διοικητής της Π.Υ Ηπείρου Κωσταντίνος Σκούπρας, ο διοικητής της Π.Υ Πρέβεζας Θεόδωρος Βαρδής καθώς και οι διοικητές των υπηρεσιών Πάργας και Φιλιππιάδας, εκπρόσωποι των τριών Δήμων του Νομού ,ο αστυνομικός υποδιευθυντής Πρέβεζας Δημήτρης Σιόρεντας, ο διευθυντής Δασών Πρέβεζας Βασίλης Δάλαρος, εκπρόσωποι της ΛΕΚ και άλλοι υπηρεσιακοί παράγοντες.