Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τετάρτη, 11 Μαϊος 2016 22:37

Πρόστιμο και κυρώσεις για τους φοίνικες – Ξετυλίγεται το «κουβάρι» για το έργο στον Παντοκράτορα...

Όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ του atpreveza, οι περιβόητοι φοίνικες του Παντοκράτορα, για τους οποίους είχε γίνει πολύς λόγος κατά το παρελθόν και οι οποίοι θα μετέτρεπαν την περιοχή σε «Λας Πάλμας της Ηπείρου», κατά δήλωση εργολάβου, φαίνεται πως θα έχουν και προεκτάσεις.

Κι αυτό γιατί στις 27/4/2016 η Γενική Δεύθυνση Βιώσιμης Φυτικής Παραγωγής-Διεύθυνση Προστασίας Φυτικής Παραγωγής του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων επέβαλε διοικητικές κυρώσεις (χρηματικό πρόστιμο) στη φυτωριακή επιχείρηση που είχε προμηθεύσει στην εταιρεία που διαχειρίστηκε το έργο διαμόρφωσης χώρων Κυανής Ακτής και Κάστρου Παντοκράτορα Δήμου Πρέβεζας, 45 φοίνικες.

IMG 8879

Η παράβαση φυτοϋγειονομικών διατάξεων αφορά τη μη ύπαρξη των απαραίτητων φυτοϋγειονομικών διαβατηρίων, ενώ το φυτώριο αυτό που προμήθευσε τους φοίνικες δεν έχει εγγραφεί καν στα φυτοϋγειονομικά μητρώα που τηρούνται στην Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Αν. Αττικής.

Η Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Π.Ε. Πρέβεζας συνέταξε την ΑΠ 8014/27-09-2013 έκθεση ελέγχου, την οποία διαβίβασε στην Εισαγγελία Πρέβεζας και στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης για να υποβληθούν οι ποινικές και διοικητικές κυρώσεις, για το ζήτημα των φοινίκων.

Το σχετικό έγγραφο εστάλη και στη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Αν. Αττικής, η οποία και εισηγήθηκε σχετικά για τις κυρώσεις στο Υπουργείο στις 12-11-2013.

Πέρασαν τρία περίπου χρόνου, αλλά οι κυρώσεις επιβλήθηκαν σηματοδοτώντας έτσι την αφετηρία για να ξετυλιχθεί το «κουβάρι» για το έργο στον Παντοκράτορα.

Η Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Π.Ε. Πρέβεζας απευθύνθηκε και στον Εισαγγελέα Πρέβεζας, για την επιβολή και ποινικών κυρώσεων.

Θυμίζουμε ότι τον Ιούλιο του 2014 η Ανοικτή Συνέλευση Πολιτών για την Προστασία της Κυανής Ακτής σε ανακοίνωσή της επέρριπτε ευθύνες στη δημοτική αρχή με δημόσια επιστολή της, η οποία ανέφερε μεταξύ άλλων για τους φοίνικες:

«...Εσείς σε ποιές ενέργειες προβήκατε σχετικά όταν ΓΝΩΡΙΖΑΤΕ ότι ο εργολάβος δεν είχε υποβάλει τα απαραίτητα έγγραφα, πολλώ δε μάλλον όταν δύο αντιδήμαρχοι συμμετείχαν στην επιτροπή παρακολούθησης του έργου;».