Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τρίτη, 17 Μαϊος 2016 11:49

Μένει στα… χαρτιά το Μουσείο του Μνημείου Ζαλόγγου;

Σε παλαιότερα ρεπορτάζ μας (διαβάστε ΕΔΩ και ΕΔΩ), είχαμε αναφερθεί στην προσπάθεια που κατέβαλε το Ίδρυμα Γεωργίου Ζογγολόπουλου, για τη δημιουργία Μουσείου του Μνημείου Ζαλόγγου, το οποίο θα στεγαστεί στο παλιό δημοτικό σχολείο της Καμαρίνας.

Σύμφωνα με πληροφορίες η φιλόδοξη αυτή προσπάθεια, που στοχεύει στην προώθηση του ιστορικού και πολιτιστικού πλούτου του Ζαλόγγου μέσω της ίδρυσης μουσείου και της ανάδειξης του έργου του γλύπτη Γεωργίου Ζογγολόπουλου, με αξιοποίηση της χρήσης των νέων τεχνολογιών, δεν προχωρά.

Επιπροσθέτως, δεν έχει γίνει μέχρι στιγμής καμία προσπάθεια και ο κατάλληλος στρατηγικός σχεδιασμός για να εκμεταλλευτεί με διάφορους τρόπους ο Δήμος Πρέβεζας την τεράστιας ιστορικής σημασίας περιοχή του Ζαλόγγου και τη θυσία των Σουλιωτισσών, που αποτελούν σημείο αναφοράς για ολόκληρη την Ελλάδα.

Ο σπουδαίος πολιτιστικός «διάδρομος» Ζάλογγο-Κασσώπη, στα διοικητικά όρια του Δήμου Πρέβεζας, κατά γενική ομολογία δεν έχει αναδειχθεί και αξιοποιηθεί ως εργαλείο ανάπτυξης από τις τοπικές δημοτικές αρχές. Και έχουμε επιχειρηματολογήσει στο παρελθόν αρκετές φορές.

Είναι δεδομένο πως τα πενιχρά οικονομικά του Δήμου Πρέβεζας είναι μεγάλο ανάχωμα σε τέτοιου είδους δράσεις. Παρ’ όλα αυτά δεν είναι ο μόνος παράγοντας ανάπτυξης…

 

Π.Τ.