Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τρίτη, 31 Μαϊος 2016 01:11

Η«ΟΡΡΑΟΝ ΑΤΕ» ανάδοχος του έργου «Διαμόρφωση χειμάρρων Καρυδά-Παντοκράτορα», προϋπολογισμού 936.768 ευρώ

5b97da6cf9599c02a5a2461404f63bdb L

Τον ανάδοχο για ένα σημαντικό έργο για την πόλη της Πρέβεζας, τη «Διαμόρφωση χειμάρρων Καρυδά - Παντοκράτορα», ανέδειξε η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Ηπείρου, στη συνεδρίαση που πραγματοποίησε τη Δευτέρα.

Ανάδοχος του έργου προϋπολογισμού 936.768 ευρώ αναδείχτηκε η «ΟΡΡΑΟΝ ΑΤΕ», ενώ σύμφωνα με τη διακήρυξη δημοπρασίας, η κατακυρωτική απόφαση του διαγωνισμού στους διαγωνιζόμενους θα κοινοποιηθεί μετά την έκδοση της σχετικής Απόφασης έγκρισης για την Κοινοτική συγχρηματοδότηση του έργου.

Σύμφωνα με την τεχνική περιγραφή του έργου το ρέμα Καρυδά αποτελείται από δύο τμήματα, ο ένας κλάδος είναι ο Καρυδάς και αρχίζει από την ΒΙΠΕ και καταλήγει στον πλακοσκεπή αγωγό στον υδατόπυργο και έχει συνολικό μήκος 2331,00 μέτρα, ενώ ο άλλος κλάδος αρχίζει από τον Καρυδά και καταλήγει στο Παντοκράτορα και έχει συνολικό μήκος 4376,00 μέτρα.

Η κατασκευή του έργου είναι άμεσης προτεραιότητας, διότι και οι δύο κλάδοι του ρέματος διέρχονται μέσα από κατοικημένη περιοχή και κάθε χρόνο δημιουργούν μεγάλα προβλήματα διαβρώσεων και πλημμυρών σε κατοικίες αλλά γενικά στις παρακείμενες ιδιοκτησίες.

Οι εργασίες που προβλέπονται να γίνουν είναι οι εξής: 1. Καθαρισμός της κοίτης και των δύο κλάδων από την αυτοφυή βλάστηση. 2. Διαμόρφωση της διατομής σε τραπεζοειδή διατομή και στους δύο κλάδους. 3. Εργασίες προστασίας της κοίτης , από σαραζανέτ, με την κατασκευή φατνών. 4. Διαμόρφωση της κοίτης σε αλλαγή κατεύθυνσης με την κατασκευή ανάλογου τεχνικού. 5. Κατασκευή τεχνικού εξόδου στο κλάδο του Παντοκράτορα προς τη θάλασσα. 6. Αντικατάσταση υπαρχόντων σωληνωτών με την κατασκευή ορθογωνικών οχετών.

Να θυμίσουμε πως το έργο είχε ανακοινώσει ο αντιπεριφερειάρχης Πρέβεζας κ. Στράτος Ιωάννου τον Ιανουάριο του 2015, σημειώνοντας πως υπάρχει το όραμα σε βάθος χρόνου να γίνει πεζοδρόμηση, ηλεκτροφωτισμός αλλά και ποδηλατόδρομος κατά μήκος του Καρυδά. Αναφορικά με τις καταπατήσεις που υπάρχουν κατά μήκος του Καρυδά ο κ. Ιωάννου είχε επισημάνει πως υπάρχει ήδη οριοθέτηση που έχει γίνει με βάση την κοίτη του ρέματος που έχει γίνει και ΦΕΚ και με βάση αυτό θα κινηθεί η διευθέτηση του ρέματος Καρυδά.