Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τρίτη, 31 Μαϊος 2016 19:42

«Κάθοδος» στην Πάτρα για τους εργαζόμενους του ΓΝ Πρέβεζας – Προκηρύχθηκαν 3 θέσεις γιατρών στο Νοσοκομείο

e4c47f5dc189b5562d46cdbd82ec3d8c L
Στην Πάτρα και έξω από τα γραφεία της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας θα βρίσκονται το πρωί της Τετάρτης, 1η Ιουνίου, το ΔΣ του Συλλόγου εργαζομένων στο ΓΝ Πρέβεζας, μαζί με εργαζόμενους του Νοσοκομείου και συναδέλφους τους από το Μεσολόγγι, την Άρτα το ΠΓΝ Ιωαννίνων, τους Φιλιάτες, το Χατζηκώστα, για να διαμαρτυρηθούν για τα σοβαρά προβλήματα λειτουργίας που αντιμετωπίζουν τα δημόσια νοσοκομεία της Δυτικής Ελλάδας.
Στο ΓΝ Πρέβεζας θα πραγματοποιηθεί στάση εργασίας το πρωί και από το σημείο θα αναχωρήσει λεωφορείο με προορισμό τα γραφεία της 6ης ΥΠΕ στην Πάτρα.
Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι η διοίκηση του Νοσοκομείου Πρέβεζας προκήρυξε:
Δύο (2) θέσεις Ειδικευμένων ιατρών ειδικότητας Παθολογίας, για το Γ. Ν. Πρέβεζας στον εισαγωγικό βαθμό Επιμελητή Β'.
Μία (1) θέση Ειδικευμένου Ιατρού ειδικότητας Αναισθησιολογίας, για το Γ. Ν. Πρέβεζας στον εισαγωγικό βαθμό Επιμελητή Β΄.
Πρόκειται για μία θετική εξέλιξη, καθώς τρεις μόνιμοι γιατροί, εφόσον προσληφθούν, θα λύσουν πολλά προβλήματα στο Νοσοκομείο, ωστόσο η πρόσληψη είναι μία διαδικασία χρονοβόρα (κρίσεις, αξιολόγηση υποψηφίων κ.α.), από τη στιγμή που είναι απαραίτητη η συμμετοχή του νέου διοικητή στην κρίση από αρμόδια επιτροπή, ο οποίος όμως ακόμη αναμένεται... Χρέη διοικητού εκτελεί ο κ. Γ. Μπαϊλης.
Παράλληλα η διοίκηση του ΓΝ Πρέβεζας έχει αιτηθεί στην 6η ΥΠΕ την πρόσληψη επικουρικών αναισθησιολόγου, παθολόγου, ορθοπαιδικού και παιδιάτρου (ενδεχομένως να καλυφθούν μόνο οι τρεις πρώτες θέσεις), οι οποίοι θα πληρώνονται βέβαια από τον προϋπολογισμό του Νοσοκομείου, κάτι που δημιουργεί άλλα προβλήματα, καθώς τα οικονομικά των δημόσιων νοσοκομείων είναι φειδωλά.
Εφόσον πάντως έρθουν κάποιοι γιατροί στο Νοσοκομείο της Πρέβεζας, η κατάσταση θα βελτιωθεί αρκετά εν όψει και των καλοκαιρινών μηνών, ενώ στο χειρουργικό τομέα είναι ήδη εμφανή κάποια σημάδια βελτίωσης.