Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τετάρτη, 01 Ιουνίου 2016 02:38

Στόλος ποδηλάτων προς ενοικίαση και «μουσείο» παλαιών ποδηλάτων ετοιμάζεται στην Πρέβεζα

Μία πρωτοβουλία-επιχείρηση, η οποία μάλιστα χρηματοδοτήθηκε από το Ε.Π. Αλιείας, φέρνει νέα δεδομένα στην ενοικίαση και τον ποδηλατικό τουρισμό στο Δήμο Πρέβεζας.

Στην πρόσφατη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Πρέβεζας στις 18/5/2016 δόθηκε ομοφώνως η έγκριση του σώματος για την άδεια λειτουργίας της επιχείρησης «Κατάστημα μισθώσεως ποδηλάτων», σε κτίριο στην οδό 21ης Οκτωβρίου.

13318947 10153761496512648_402071158_n

Πρόκειται για την πράξη «Υπηρεσίες ενοικίασης ποδηλάτων», η οποία εντάχθηκε στο Ε.Π. Αλιείας στις 23/9/2015 με συνολικό προϋπολογισμό 91.518,94 ευρώ (δημόσια χρηματοδότηση το 60%).

Το φυσικό αντικείμενο είναι το παρακάτω:

«… Αφορά την ίδρυση επιχείρησης με αντικείμενο «υπηρεσίες ενοικίασης ποδηλάτων». Θα εδρεύει και θα στεγάζεται στο Δ.Δ. Πρέβεζας της Π.Ε. Πρέβεζας σε τριώροφο χώρο 50% ιδιόκτητο και 50% μισθωμένο. Η επιχείρηση θα διαταχθεί τόσο στο χώρο του ισογείου όπου θα λειτουργεί ο χώρος του στόλου των ποδηλάτων όσο και στον Α’ όροφο που θα βρίσκεται το γραφείο και ο χώρος έκθεσης αναπαλαιωμένων συλλεκτικών ποδηλατών.

Το φυσικό αντικείμενο της επένδυσης αφορά:

α) Κτιριακές εργασίες που αφορούν τη διαμόρφωση του εσωτερικού και εξωτερικού χώρου του κτιρίου.

β) Προμήθεια εξοπλισμού του στόλου ποδηλατών της επιχείρησης ο οποίος θα περιλαμβάνει ποδήλατα πόλης ανδρικά–γυναικεία-παιδικά καθώς και δυο ηλεκτροκίνητα ποδήλατα για άτομα με ειδικές ανάγκες, με απαραίτητα αξεσουάρ για την ασφάλεια των πελατών – τουριστών.

γ) Προβολή της επιχείρησης με κατασκευή δυναμικής ιστοσελίδας καθώς και έντυπο υλικό υπηρεσιών και διαδρομών περιήγησης».

Στις 10/12/2015 υπεγράφη η 2η τροποποίηση της πράξης από την ΕΤΑΝΑΜ , με την οποία  χρονική διάρκεια υλοποίησης του φυσικού αντικειμένου της πράξης ορίζεται έως 28-12-2015. Λίγα 24ωρα πριν (30/5/2016) χορηγήθηκε η 2η και τελική πληρωμή της πράξης (η μέχρι τώρα χρηματοδότηση -συμπεριλαμβανομένης αυτής της πληρωμής- αποτελεί το 77,36 % της Δημόσιας Δαπάνης της εν λόγω πράξης).

Απομένει να ανοίξει τις πύλες της η έκθεση αναπαλαιωμένων και συλλεκτικών ποδηλάτων για να τη θαυμάσουν οι φίλοι του ποδηλάτου και δη οι Πρεβεζάνοι (πόλη με παράδοση στο μεταφορικό αυτό μέσο). Θα αποτελέσει άλλωστε και τουριστική ατραξιόν για την πόλη, καθώς η ιδέα ενέχει μία πρωτοτυπία.

Ο χώρος πάντως στην 21ης Οκτωβρίου είναι καλυμμένος και δεν υπάρχει κάποια πινακίδα στο κτίριο που να φανερώνει πως το σημείο θα μετατραπεί σε κάποιο χρονικό διάστημα σε επιχείρηση-έκθεση για το ποδήλατο. Δυσκολεύεται ο απλός περαστικός να το διακρίνει.

Επιπροσθέτως, η προβολή της επιχείρησης με κατασκευή δυναμικής ιστοσελίδας καθώς και έντυπο υλικό υπηρεσιών και διαδρομών περιήγησης, δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί, ώστε να αποκτήσει το όλο εγχείρημα και τη «στέγη» του internet.

Εν αναμονή λοιπόν μίας πρωτότυπης ιδέας που θα αποτελέσει και τουριστική ατραξιόν για την πόλη και ελπίζουμε να ολοκληρωθεί συντόμως…