Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τετάρτη, 01 Ιουνίου 2016 20:52

Ένας χρόνος πέρασε και ακόμη «στα ίδια» για τα τραπεζοκαθίσματα ο Δήμος Πρέβεζας...

8b357c91446127a19b82f75d2d717531 L

Είναι να απορεί κάποιος με τη στάση του Δήμου Πρέβεζας στο ζήτημα των τραπεζοκαθισμάτων στο ιστορικό κέντρο της Πρέβεζας, καθώς συγκεκριμένα μαγαζιά εστίασης βρίσκονται συνεχώς σε «ομηρία» και στο έλεος καταγγελιών, πολλές φορές χωρίς λόγο, με αποτέλεσμα να παλεύουν να επιβιώσουν σε μία εξαιρετικά δύσκολη εποχή.

Την ίδια ώρα ο Δήμος με το να μη βάζει συγκεκριμένους κανόνες, αφήνει να επικρατεί ένα αίσθημα αδικίας και διαφορετικής αντιμετώπισης καταστηματαρχών από καταστηματάρχες, δημιουργώντας ζήτημα για μία ευνομούμενη πολιτεία.

Στις 25 Μαϊου 2015, ένα χρόνο πριν, το δημοτικό συμβούλιο Πρέβεζας είχε συνεδριάσει για το θέμα (διαβάστε ΕΔΩ). Ένα χρόνο πριν! Στις 13 Μαϊου 2015, ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος κ. Βαγγέλης Γιαννουλάτος είχε πει σε καταστηματάρχες σε ημερίδα: «Χρειάζεται τεκμηρίωση και διαβούλευση όλων των φορέων που εμπλέκονται, μια διαβούλευση της τοπικής κοινωνίας γιατί πρέπει να γίνουν ρυθμιστικά κανονιστικά πλαίσια, πως πρέπει να δουλεύουν όλα τα καταστήματα, οι διελεύσεις, οι τροφοδοσίες, οι ένοικοι, όλοι. Ίσως δεν είναι η κατάλληλη εποχή να το κάνουμε αυτό στην έναρξη της σεζόν, και το λέω αυτό χωρίς να εκφράζω τη δημοτική αρχή αυτή τη στιγμή αλλά την προσωπική μου άποψη. Να κουβεντιάσουμε συνολικά θέματα. Ως Επιτροπή ποιότητας ζωής, σας δίνω υπόσχεση θα το κοιτάξω από αύριο το πρωί» (διαβάστε αναλυτικά ΕΔΩ).

Όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ, από τον Οκτώβριο του 2015 οι υπηρεσίες του Δήμου Πρέβεζας έχουν εργαστεί για να καταρτίσουν ένα ρυθμιστικό κανονιστικό πλαίσιο για τους κοινόχρηστους χώρους, που αφορά και την ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων. Σύμφωνα με πληροφορίες το σχέδιο αυτό είναι έτοιμο από το Μάρτιο και όπως αναφέρουν «επίσημα χείλη», βρίσκεται σε στάδιο ολοκλήρωσης η όλη διαδικασία.

Πότε όμως; Φτάσαμε στον Ιούνιο και η πόλη είναι ακόμη «στα ίδια» με πέρυσι... Έχει περάσει ένας χρόνος και ένα ζήτημα που απασχολεί αρκετούς επαγγελματίες και το σύνολο του Δήμου, από την οπτική της οργάνωσης και των κανόνων μίας πολιτείας είναι ακόμη στον αέρα...

Μπαίνει έτσι και συνολικό ζήτημα για την πολιτική αντιμετώπιση των ζητημάτων από τη δημοτική αρχή.

Ας ελπίσουμε μέσα στο μήνα να μπει ένα τέλος και σε αυτό.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι ένα ρυθμιστικό κανονιστικό πλαίσιο θα ωφελήσει και τους πεζούς, καθώς θα συνεισφέρει στο να αποφεύγονται εικόνες που τραπεζοκαθίσματα κλείνουν ολόκληρους δρόμους και θα λειτουργεί αποτρεπτικά σε τυχόν αυθαιρεσίες από πλευράς καταστημάτων.