Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Κυριακή, 26 Αυγούστου 2012 20:49

Μάθε παιδί μου γράμματα...

Την περασμένη σχολική χρονιά, ήταν η έλλειψη βιβλίων που προκάλεσε προβλήματα. Τη φετινή χρονιά, όσον αφορά τα βιβλία όλα... βαίνουν καλώς, ωστόσο μια σειρά άλλων προβλημάτων, προϊδεάζουν για μια σχολική χρονιά που ξεκινά και πάλι μετ' εμποδίων.

Το Υπουργείο Παιδείας έλαβε απόφαση για τον διορισμό μόλις 225 εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, κάτι που σημαίνει πως ενδέχεται να δημιουργηθούν κενά στα σχολεία της Π.Ε. Πρέβεζας. Ειδικά αν δεν τοποθετηθούν εγκαίρως αναπληρωτές επαιδευτικοί, σε ορισμένες ειδικότητες σε σχολεία, αλλά και σε νηπιαγωγεία της περιοχής μας, θα υπάρξουν κενά. Όπως και σε όλη την Ελλάδα.

Σαν να μην έφτανε αυτό, σας είχαμε ενημερώσει σε παλαιότερο ρεπορτάζ που είχαμε κάνει (διαβάστε σχετικά: Άδεια τα ταμεία των σχολείων της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης στην Πρέβεζα!), πως τα ταμεία των σχολείων της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης στην Π.Ε. Πρέβεζας, είναι άδεια, λόγω της μη καταβολής της προβλεπόμενης χρηματοδότησης. Θέμα με το «μπαλάκι» αρμοδιοτήτων ανάμεσα σε Δήμους και Περιφέρεια για τη μεταφορά των μαθητών, προέκυψε επίσης, ενώ η πρώτη κινητοποίηση της νέας σχολικής χρονιάς από το «μετερίζι» των εκπαιδευτικών, είναι προγραμματισμένη στις 12 Σεπτεμβρίου, με 24ωρη απεργία, έπειτα από απόφαση του Δ.Σ. της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλλάδος (ΔΟΕ).

Καλή σχολική χρονιά!