Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Κυριακή, 26 Αυγούστου 2012 21:20

Οι ελεγκτές του ΙΚΑ θα βρεθούν άμεσα στην Πρέβεζα για «μαϊμού» αναπήρους

Όπως είχατε διαβάσει στο www.atpreveza.gr από τις 17 Ιουλίου (διαβάστε ΕΔΩ και ΕΔΩ), το ποσοστό των αναπηρικών συντάξεων του ΙΚΑ στην Π.Ε. Πρέβεζας, κατατάσσει την περιοχή μας σε πολύ υψηλή θέση στη λίστα της διοίκησης του Ιδρύματος, με τους «ύποπτους» Νομούς για «μαϊμού» αναπηρικές, που οδήγησαν τα ασφαλιστικά ταμεία σε... αιμορραγία 17 εκατομμυρίων ευρώ.

Όπως διαρρέει η διοίκηση του ΙΚΑ, οι ελεγκτές του, που τη δεδομένη χρονική στιγμή «κοσκινίζουν» τα αρχεία των ασφαλισμένων σε περιοχές της Κρήτης (Χανιά και Ηράκλειο), όπου το ποσοστό των αναπηρικών συντάξεων κυμαίνεται στο 20% επί του συνόλου των συντάξεων, θα βρεθούν άμεσα (πιθανότατα μέσα στον Σεπτέμβριο) στα Γρεβενά, την Πρέβεζα και τον Έβρο.

Η Π.Ε. Πρέβεζας θα μπει στο «μικροσκόπιο» των ελεγκτών του Ιδρύματος Κοινωνικών Ασφαλίσεων, καθώς το ποσοστό των αναπηρικών συντάξεων που χορηγούνται, φτάνει το 19,1%, κάτι που μας κατατάσσει στις πρώτες θέσεις.

Το «πάρτι» δισεκατομμυρίων ευρώ, που είχε στηθεί τα προηγούμενα χρόνια από επιτήδειους σε βάρος των ασφαλιστικών ταμείων, μαζί με τη χορήγηση συντάξεων και επιδομάτων σε δικαιούχους «μαϊμού», τη μη καταβολή των οφειλών, την εκτίναξη της εισφοροδιαφυγής, οδήγησαν τα ασφαλιστικά ταμεία στο σημερινό αδιέξοδο.

Ας ελπίσουμε στα δικά μας «λημέρια» να μην αποδειχθεί πως η Πρέβεζα, συμμετείχε ενεργά στο παραπάνω «πάρτι». Αν και το ποσοστό μας δίνει ανησυχητικά μηνύματα...

 

Διαβάστε επίσης:

Στο «μικροσκόπιο» η Π.Ε. Πρέβεζας για τυχόν «μαϊμού» αναπήρους

 

Ο ένας στους πέντε συνταξιούχους του ΙΚΑ στην Π.Ε. Πρέβεζας λαμβάνει αναπηρική