Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Δευτέρα, 27 Αυγούστου 2012 03:48

Σε κατάσταση επιφυλακής για υψηλό κίνδυνο πυρκαγιάς

Σε γενική επιφυλακή βρίσκονται από σήμερα το πρωί η πυροσβεστική υπηρεσία και όλες οι αρμόδιες υπηρεσίες που εμπλέκονται με την πολιτική προστασία της Περιφερειακής Ενότητας Πρέβεζας, αφού σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) για την περιοχή, ενώ για την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων ο δείκτης επικινδυνότητας πρόκλησης πυρκαγιάς για σήμερα βρίσκεται στο 5!

Οι αρμόδιες υπηρεσίες και οι εθελοντικές ομάδες βρίσκονται σε πλήρη ετοιμότητα και μετά από εντολή του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε. Πρέβεζας θα πραγματοποιούνται έκτακτα περίπολα δασοπροστασίας καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας.

Να υπενθυμίσουμε ότι λόγω της επικινδυνότητας πρόκλησης πυρκαγιάς απαγορεύεται η κυκλοφορία από την δύση του ήλιου μέχρι τις 6 το πρωί της επόμενης μέρας στα εξής σημεία:

Δήμος Πρέβεζας

Αισθητικό δάσος Μονολιθίου

Δάσος Λεκατσά

Δήμος Ζηρού

Στο Δάσος Ζηρού και από την θέση Βρύσση Παντάνασσας μέχρι την διασταύρωση της Τοπικής Κοινότητας Ρωμιάς.

Στο περιαστικό δάσος Φιλιππιάδας και την θέση οικια Κίτσου μέχρι Νεκροταφείο και μέχρι την διασταύρωση Χαρατσάρι.

Στο περιαστικό δάσος Θεσπρωτικού και από την θέση του Κέντρου Υγείας μέχρι την εκκλησία Αγίου Αθανασίου

Στο περιαστικό δάσος της Τοπικής Κοινότητας Νέας Κερασούντας

Δήμος Πάργας

Περιαστικό δάσος Λούτσας

Δάσος περιοχής Αλωνακίου και Κερέντζας

Περιοχή Θεμέλου -Τζάρας

Περιαστικό δάσος Νεκρομαντείου (Μεσοπόταμος)

Της απαγόρευσης εξαιρούνται τα μηχανήματα και οχήματα των υπηρεσιών των Δήμων καθώς και τα οχήματα παροχής βοήθειας όπως και οι υπάλληλοι των Δήμων όταν εκτελούν υπηρεσία.