Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Παρασκευή, 29 Ιουλίου 2016 22:56

Ζήτησε πίσω προνοιακό επίδομα ο Δήμος Πρέβεζας από πολίτη ως αχρεωστήτως καταβληθέν

euro-1

Την επιστροφή χρηματικού ποσού προνοιακού επιδόματος ως αχρεωστήτως καταβληθέν, ζήτησε από συγγενή συμπολίτισσάς μας, ο Δήμος Πρέβεζας, καθώς η δικαιούχος απεβίωσε, ωστόσο το επίδομα συνέχισε να καταβάλλεται στον τραπεζικό της λογαριασμό.

Με έγγραφό της στις 16-5-2016, η Δ/νση Κοινωνικής Προστασίας Δια Βίου Μάθησης Παιδείας και Πολιτισμού, γνωστοποίησε στη δημοτική αρχή, ότι υπήρχε επιδοματούχος που ενώ είχε αποβιώσει, συνέχιζε το προνοιακό του επίδομα να καταβάλλεται στον τραπεζικό της λογαριασμό, μιας και δεν είχε ενημερωθεί η αρμόδια Υπηρεσία του Δήμου. Το ποσό ανέρχεται στο ποσό των €7.260,00. Υπόχρεος της επιστροφής του ποσού είναι η συνδικαιούχος του τραπεζικού λογαριασμού, η οποία με αίτησή της δηλώνει την πρόθεση για επιστροφή του ανωτέρω ποσού σε δόσεις λόγω οικονομικής αδυναμίας.

Να πούμε ότι σε πολλούς Δήμους της χώρας (Ζάκυνθος, Αλεξανδρούπολη κ.α.) υπήρχαν πολλές τέτοιες περιπτώσεις, ωστόσο σημειώνεται ότι η υπηρεσία Πρόνοιας των Δήμων έχει στην αρμοδιότητά της την καταβολή των προνοιακών επιδομάτων στους δικαιούχους, όχι όμως και την ευθύνη αξιολόγησης των δικαιούχων, τα δικαιολογητικά των οποίων εξετάζονται από ειδικές επιτροπές.