Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τετάρτη, 29 Αυγούστου 2012 01:01

«Αποψίλωση» του δυναμικού της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Πρέβεζας

Από φωτιά σε... φωτιά βρίσκονται τα τελευταία 24ωρα οι άνδρες της πυροσβεστικής υπηρεσίας Πρέβεζας, εντός των ορίων της Π.Ε. Πρέβεζας, ωστόσο σύμφωνα με πληροφορίες, το προσωπικό καλείται να σβήσει φωτιές και... εκτός έδρας.

Δύο άτομα (τα οποία αλλάζουν έπειτα από ένα σύντομο χρονικό διάστημα) και ένα όχημα δασοπυρόσβεσης, έχουν... αποσπαστεί στη Ζάκυνθο, όπου μαίνονται μεγάλα πύρινα μέτωπα και βοηθούν στο έργο της κατάσβεσης.

Πέρα από την «αποψίλωση» του ανθρώπινου δυναμικού (κάθε ένας πυροσβέστης είναι πολύτιμος για την πυροσβεστική υπηρεσία Πρέβεζας), αξίζει επίσης να σταθούμε στο γεγονός ότι λείπει το ένα από τα δύο οχήματα αποκλειστικά για δασοπυρόσβεση, που διαθέτει η Π.Υ. Πρέβεζας, με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Δεν είναι και ό,τι καλύτερο τέτοιες ημέρες, που ο κίνδυνος πυρκαγιάς στο Νομό μας είναι στο... κόκκινο, να μειώνεται το ανθρώπινο προσωπικό και να «αδυνατίζουν» οι υλικοτεχνικές υποδομές της υπηρεσίας.

Όπως τονίζουν πυροσβέστες που υπηρετούν στην Π.Υ. Πρέβεζας, έχει δοθεί εσφαλμένα η εντύπωση ότι κατά τη διάρκεια των θερινών μηνών, η περιοχή μας δεν κινδύνευσε σοβαρά από πυρκαγιές.

Υποστηρίζουν ότι αυτό οφείλεται στην έγκαιρη επέμβαση της πυροσβεστικής σε αρκετές περιπτώσεις (την πλειοψηφία των οποίων κάλυψε το www.atpreveza.gr με αναλυτικό ρεπορτάζ), σε συγκυρίες που βοήθησαν, ώστε οι εστίες φωτιάς να μη πάρουν μεγάλη έκταση, όπως η γρήγορη αντίδραση πολιτών και στο γεγονός ότι την ώρα που έπρεπε, ο κάθε ένας άνδρας βρισκόταν στο πόστο του, δείχνοντας επαγγελματισμό και ευσεινηδησία. Τρανό παράδειγμα είναι το αισθητικό δάσος στο Μονολίθι, όπου περιπολικό όχημα της πυροσβεστικής βρισκόταν στη θέση του και πρόλαβε καταστάσεις.

Μέχρι όμως να τελειώσει το καλοκαίρι, δεν υπάρχουν περιθώρια εφησυχασμού! Για κανέναν...