Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Πέμπτη, 30 Αυγούστου 2012 20:58

Ευεργετικά για διάφορες παθήσεις είναι τα Λουτρά στην Πρέβεζα

Ένθετο ευρείας κυκλοφορίας πολιτικής εφημερίδας, αναφορικά με θέματα υγείας, υποστηρίζει πως το Θερμαλιστικό Κέντρο Πρέβεζας (Λουτρά) βοηθά σημαντικά, άτομα, που υποφέρουν από μια σειρά προβλημάτων υγείας.

Ο ιατρικός συντάκτης του ενθέτου, αναφέρει ότι τα Λουτρά της Πρέβεζας είναι ένα από τα θερμαλιστικά κέντρα πανελλαδικά που ενδείκνυνται για τις παρακάτω παθήσεις:

 

1.Αυχενικό σύνδρομο (Το αυχενικό σύνδρομο είναι ένας όρος που χρησιμοποιείται για να περιγράψει μια σειρά από συμπτώματα στην περιοχή του αυχένα και γύρω από αυτή. Οσοι πάσχουν από αυτό ενδέχεται επίσης να έχουν πρόβλημα στους ώμους, την ωμοπλάτη και τον άνω κορμό).

 

2.Γυναικολογικές Παθήσεις (Έχει αποδειχτεί ότι οι ιαματικές πηγές βοηθούν στη θεραπεία αρκετών γυναικολογικών παθήσεων. Κάποιες από αυτές είναι οι φλεγμονώδεις παθήσεις των γεννητικών οργάνων, η λευκόρροια, η σαλπιγγίτιδα, οι διαταραχές του έμμηνου κύκλου, η εμμηνόρροια, οι ενοχλήσεις έπειτα από γυναικολογική επέμβαση, η αιδιίτιδα, η κολπίτιδα και η πυελοπεριτονίτιδα)

 

3.Καρδιολογικά προβλήματα (Η θετική επίδραση των ιαματικών λουτρών στην καρδιακή λειτουργία των ασθενών προέρχεται από τη χαλάρωση των μυών που παρατηρείται κατά τη διάρκεια του λουτρού. Με τη χαλάρωση των μυών πέφτει και η αρτηριακή πίεση. Ετσι παρατηρούνται ευεργετικές επιδράσεις τόσο στην καρδιά όσο και στα στεφανιαία αγγεία).

 

4.Τραυματισμοί και εκφυλιστικές εκβάσεις τραυμάτων (Οι ιαματικές πηγές επιδρούν θετικά κυρίως στα κατάγματα, τα διαστρέμματα αλλά και τις αγκυλώσεις που πιθανά έχουν εμφανιστεί σε κάποιο τραυματισμένο μέλος).

 

5.Ημικρανίες και πονοκέφαλοι (Για ό,τι αφορά τις ημικρανίες και τους πονοκεφάλους τα ιαματικά λουτρά μπορούν να βοηθήσουν μόνο όταν αυτοί δεν αποτελούν συμπτώματα κάποιας οργανικής πάθησης)

 

6.Μυαλγίες (Η λουτροθεραπεία ενδείκνυται για μυαλγίες που είναι αποτέλεσμα είτε κακώσεων των μυών είτε αρθριτικών εκδηλώσεων ή μυοπαθειών. Η λουτροθεραπεία προσφέρει σημαντικά οφέλη και σε όσους πάσχουν από μυοσίτιδα, ένα νόσημα των μυϊκών ινών και των συνδέσμων το οποίο επηρεάζει παράλληλα και τους τένοντες)

 

7.Παχυσαρκία (Ο μοναδικός τρόπος που ο θερμαλισμός βοηθά στην περίπτωση αυτή είναι οι ασκήσεις μέσα στο νερό, η δίαιτα και ο τρόπος ζωής που ακολουθούν όσοι επισκέπτονται τα ιαματικά λουτρά.

 

8.Ρευματικά νοσήματα (Ασθένειες όπως οι ρευματισμοί, η ρευματοειδής και παραμορφωτική αρθρίτιδα, η σπονδυλοαρθρίτιδα και η ραχίτιδα αντιμετωπίζονται πολύ ικανοποιητικά στο ζεστό νερό των ιαματικών πηγών).

 

9.Παθήσεις εντέρου (Η βασική πάθηση για την οποία η λουτροθεραπεία δρα ευεργετικά είναι η δυσκοιλιότητα. Τα θερμά ιαματικά λουτρά έχουν την ιδιότητα να βοηθούν σε μεγάλο βαθμό την κένωση του εντέρου αφού η χαλάρωση των μυών βοηθά στην αφόδευση).