Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Πέμπτη, 06 Οκτωβρίου 2016 01:37

Στο Κ.Α.Σ. η μελέτη για τη νέα είσοδο της Πρέβεζας

ab224c79e3a830c7f49ac37fc054485a L

Προς έγκριση στο Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο βρίσκεται πλέον η οριστική μελέτη για την κατασκευή της νέας εισόδου της Πρέβεζας, η οποία θα παρακάμπτει την αρχαία Νικόπολη.

Η καινούργια είσοδος της πόλης «περιλαμβάνεται» μέσα στο έργο των Πολιτιστικών Διαδρομών, έχουν ήδη ολοκληρωθεί οι διαδικασίες με το κτηματολόγιο και αν εγκριθεί από το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο θα προχωρήσει άμεσα το στάδιο των απαλλοτριώσεων.

Η μελέτη προβλέπει μια καινούργια είσοδο στην πόλη της Πρέβεζας, η οποία δεν θα διασχίζει την αρχαία Νικόπολη, με τέσσερις λωρίδες κυκλοφορίας, με ανισόπεδο κόμβο στον εθνικό δρόμο Πρέβεζας-Ηγουμενίτσας και με ισόπεδους κόμβους στη ΒΙΠΕ, στην περιοχή του ΚΤΕΟ και στο ύψος του Μουσείου, όπως είχε τονίσει τον περασμένο Ιανουάριο στο atpreveza.gr ο αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Πρέβεζας κ. Στράτος Ιωάννου.

Να σημειώσουμε πως η εθνική οδός που διασχίζει τον αρχαιολογικό χώρο της Νικόπολης αποτελεί ένα μεγάλο «αγκάθι» για την ένταξη της αρχαίας Νικόπολης στον κατάλογο με τα Μνημεία Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO και η απομάκρυνσή της θα αποτελέσει σημαντικό όπλο στην προσπάθεια για την ένταξή της.