Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Σάββατο, 08 Οκτωβρίου 2016 21:15

Κ. Μουτζούρης:"Η φύση έκανε τη δουλειά της, αλλά απαιτούνται παρεμβάσεις στην Κυανή Ακτή"

IMG 7731

Την πεποίθησή του ότι με ορισμένες μικρές αλλά καθοριστικές παρεμβάσεις, η Κυανή Ακτή θα βελτιωθεί σημαντικά μέσα στα επόμενα χρόνια, εξέφρασε ο Καθηγητής Ακτομηχανικής και Λιμενικών έργων και πρώην Πρύτανης του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου κ. Κωνσταντίνος Μουτζούρης, σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε το πρωί του Σαββάτου.

IMG 7741

Ο κ. Μουτζούρης, ο οποίος και είχε εκπονήσει τη μελέτη που υλοποιήθηκε το 1998 για την προστασία της Κυανής Ακτής, βρέθηκε στην Πρέβεζα μετά από πρόσκληση της Ανοιχτής Συνέλευσης Πολιτών Πρέβεζας, της Ε.Λ.Ε.Τ (τοπική επιτροπή Πρέβεζας), της Περιβαλλοντικής Εταιρίας Πρέβεζας και του Πολιτιστικού Συλλόγου «Πρέβεζα» και αφού επισκέφτηκε την περιοχή της Κυανής Ακτής στη συνέχεια συμμετείχε στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο Εργατικό Κέντρο, όπου και τοποθετήθηκε για την απόδοση του έργου, τη σημερινή κατάσταση αλλά και το πώς μπορεί να βελτιωθεί η σημερινή εικόνα της Ακτής.

IMG 7743

"Το έργο έγινε και στη συνέχεια η φύση έκανε τη δουλειά της" είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μουτζούρης, σημειώνοντας πως τα πρώτα κομμάτια του έργου προς τη δυτική πλευρά έχουν αποδώσει ιδανικά, ενώ με ορισμένες πρόσθετες παρεμβάσεις (όπως η τοποθέτηση 2 προβόλων) στα δύο κομμάτια περίπου μπροστά από το σημερινό κατάστημα της Κυανής Ακτής, το έργο θα έχει τα επιθυμητά αποτελέσματα. Όπως επισήμανε σίγουρα δεν θα πρέπει να υπάρξει επέκταση σκυροδέματος, ενώ ταυτόχρονα θα πρέπει οπωσδήποτε να αποφεύγεται η αμμοληψία και η απομάκρυνση οποιασδήποτε χλωρίδας από το σημείο.

«Όχι άλλο μπετόν, ενισχύστε την πράσινη χροιά της πόλης. Η Πρέβεζα έχει κάνει μεγάλα βήματα προς αυτό τα τελευταία 20 χρόνια και αυτό θα πρέπει να ενισχύσετε, να γίνει μια ακόμη πιο πράσινη πόλη!» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μουτζούρης, ενώ χαρακτήρισε ιδιαίτερα θετική την πρόταση να απαγορευτεί η κίνηση των οχημάτων στο δρόμο που διασχίζει την Κυανή Ακτή.

Ο καθηγητής δεσμεύτηκε πως αν ο δήμος κάνει την αποτύπωση που απαιτείται ,τότε ο ίδιος θα αναλάβει σε συνεργασία με το δήμο τη νέα μελέτη που θα απαιτηθεί ή αν είναι δυνατόν την επικαιροποίηση της παλιάς μελέτης προκειμένου να υλοποιηθεί το έργο.

Στη συνάντηση έδωσε το παρών ο δήμαρχος Πρέβεζας κ. Μπαΐλης και ο αντιδήμαρχος τεχνικών έργων κ. Γιαννουλάτος, οι οποίοι σημείωσαν πως το έργο που υλοποιήθηκε τα τελευταία χρόνια δεν ήταν υπό την επίβλεψη του δήμου αλλά του ΕΟΤ και μόλις κλείσει το έργο, θα γίνουν από το δήμο οι όποιες παρεμβάσεις απαιτούνται για τη βελτίωση της Κυανής Ακτής.

Ο κ. Μπαΐλης τόνισε πως υπάρχει σχεδιασμός για να γίνει και μια δασική μελέτη για την Κυανή Ακτή, ενώ δεσμεύτηκε πως ο δήμος θα προχωρήσει στην αποτύπωση που απαιτείται προκειμένου στη συνέχεια σε συνεργασία με τον κ. Μουτζούρη να προχωρήσει και η μελέτη για τις παρεμβάσεις.

IMG 7744

Από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Πρέβεζας ο κ. Λογοθέτης τόνισε πως το έργο στην Κυανή Ακτή δεν σταμάτησε λόγω των αντιδράσεων των πολιτών και των συλλόγων αλλά για νομικούς λόγους και δεσμεύτηκε πως η Ανοιχτή Συνέλευση Πολιτών και όλοι οι σύλλογοι και φορείς που συμμετέχουν στη σύσκεψη, θα συνεχίσουν να παρακολουθούν και να παρεμβαίνουν σε οτιδήποτε γίνεται και δεν είναι σύννομο.