Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Παρασκευή, 14 Οκτωβρίου 2016 20:19

Βρέθηκε χώρος για green point στο Δήμο Πρέβεζας

sma 1_exp-1

Με την αποδοχή του ΠΕΣΔΑ (Περιφερειακού Σχεδίου Διαχείρισης Αποβλήτων) Ηπείρου, ο Δήμος Πρέβεζας είναι υποχρεωμένος να ξεκινήσει τις διαδικασίες για να ανταποκριθεί στη νέα αυτή πρόκληση.

Σύμφωνα με πληροφορίες του atpreveza.gr, green point ή πράσινο σημείο θα κατασκευαστεί σε οικόπεδο 2 στρεμ. που παραχωρήθηκε από τη ΔΕΥΑΠ, πλάι στην Εγκατάσταση Επεξεργασίας Λυμάτων, για χρονικό διάστημα 20 ετών.

Θα μπορέσει έτσι ο Δήμος Πρέβεζας να προχωρήσει στην υλοποίηση των δράσεων ωρίμανσης (μελέτες, εγκρίσεις, αδειοδοτήσεις) και την κατασκευή του πράσινου σημείου.

To Πράσινο Σημείο είναι ένας οριοθετημένος και διαμορφωμένος χώρος με κατάλληλη κτιριακή υποδομή (όπου απαιτείται) και εξοπλισμό, οργανωμένος από το Δήμο, ώστε οι δημότες να αποθέτουν ανακυκλώσιμα υλικά, χωριστά συλλεγέντα, όπως χαρτί, γυαλί, μέταλλα, πλαστικά, υφάσματα, βρώσιμα έλαια ή χρησιμοποιημένα αντικείμενα και εξοπλισμό (όπως ρουχισμό, έπιπλα, ηλεκτρικό και ηλεκτρονικό εξοπλισμό), προκειμένου να προωθηθούν στη συνέχεια για ανακύκλωση ή για επαναχρησιμοποίηση.