Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Πέμπτη, 27 Οκτωβρίου 2016 15:03

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκαν οι Δ.Ε. Λούρου και Ζαλόγγου λόγω των ζημιών από τα πρόσφατα έντονα καιρικά φαινόμενα

14803142 10154140260767648_350736001_o

Με απόφαση που υπέγραψε σήμερα ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, (μετά το αίτημα του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας Π.Ε. Πρέβεζας και της Περιφέρειας Ηπείρου και την εξουσιοδότηση που παρείχε με έγγραφό του ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης), κηρύχθηκαν σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας οι Δημοτικές Ενότητες Λούρου και Ζαλόγγου του Δήμου Πρέβεζας προκειμένου να γίνει διαχείριση των συνεπειών και των ζημιών που προκλήθηκαν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα στο οδικό δίκτυο, σε κατοικίες, επιχειρήσεις, κτηνοτροφικές μονάδες και καλλιέργειες.

Η ισχύς της απόφασης είναι τρίμηνης διάρκειας και εκπνέει στις 23 Ιανουαρίου 2017.

Θα πρέπει να σημειώσουμε πως ο αντιπεριφερειάρχης κ. Στράτος Ιωάννου από την πρώτη στιγμή ζήτησε να κηρυχθούν ως πλημμυροπαθείς οι συγκεκριμένες περιοχές και το αίτημά του βρήκε ανταπόκριση από το Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης μέσα σε λίγες μόλις ημέρες.

Τις επομενες μέρες θα ανακοινωθούν τα βήματα που θα πρέπει να ακολουθήσουν οι πληγέντες, ενώ θα συγκροτηθεί επιτροπή που θα συντονίσει την όλη διαδικασία.