Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Παρασκευή, 28 Οκτωβρίου 2016 01:33

Στην Πρέβεζα αντιπροσωπεία της Ύπατης Αρμοστείας του Ο.Η.Ε. για τους πρόσφυγες-Αναζητούνται χώροι φιλοξενίας για ευάλωτες ομάδες

09599d863400e7237ea1d171176540b0 L

Στην Πρέβεζα βρέθηκε αντιπροσωπεία της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες, προκειμένου να έχει επαφές με τοπικές αρχές για το θέμα αναζήτησης στέγης για ευάλωτες ομάδες προσφύγων που διαμένουν στην περιοχή μας.

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό που υπάρχει αναζητούνται πλέον έτοιμοι χώροι (όπως ξενοδοχεία ή άλλες αντίστοιχες εγκαταστάσεις) και η αντιπροσωπεία εκτός από την Πρέβεζα επισκέφθηκε και το Δήμο Πάργας.

Την ίδια στιγμή στη Φιλιππιάδα αυτή τη στιγμή φιλοξενούνται περίπου 250 πρόσφυγες (το Μάιο καταγράφονταν 470 πρόσφυγες), ενώ χαρακτηριστικό είναι ότι προχθές κατέφτασαν στο Κέντρο Φιλοξενίας 2 λεωφορεία με 64 πρόσφυγες, οι οποίοι καταγράφηκαν και αμέσως αναχώρησαν από το Κέντρο με προορισμό κατά πάσα πιθανότητα την Αθήνα.

Παράλληλα στην τελική ευθεία μπαίνει και το θέμα της εκπαίδευσης των παιδιών της δομής αφού μέσα στην επόμενη εβδομάδα αναμένεται να οριστεί ο συντονιστής της εκπαίδευσης προσφύγων και να γίνει η εισήγηση από την περιφερειακή διεύθυνση εκπαίδευσης ηπείρου για τον καθορισμό των σχολικών μονάδων, εντός των οποίων θα λειτουργούν οι Δομές Υποδοχής για την Εκπαίδευση των Προσφύγων.