Το θέμα ήρθε προς συζήτηση από το δημοτικό σύμβουλο της “Ανάπτυξης Τώρα” Θοδωρή Δράκο, ο οποίος όπως είπε μετέφερε την ανησυχία των δημοτών για την τύχη των Ιαματικών Λουτρών. “Έχει πραγματοποιήσει έλεγχο για την ποιότητα και την ποσότητα της ιαματικής πηγής σχετικός φορέας και πότε; Εάν όχι, έχει προγραμματιστεί έλεγχος από επίσημο φορέα ή θεωρείτε ότι δεν είναι απαραίτητο; Η δημοπράτηση της λειτουργίας των λουτρών σύμφωνα με την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου σε ποια φάση βρίσκεται; Έχετε καθορίσει κάποιο χρονοδιάγραμμα για αυτά;” τόνισε ο κ. Δράκος, με το δήμαρχο να διαβεβαιώνει πως το 2025 έγινε δοκιμαστική σύνδεση με την πηγή και έγιναν οι σχετικές μετρήσεις σύμφωνα με τις οποίες η πηγή εξακολουθεί να έχει τα ίδια στοιχεία με την υδρογεωλογική μελέτη του 2015.

“Η υδρογεωλογική μελέτη αναφέρει ότι από την πηγή χρησιμοποιούμε δύο κυβικά νερό παροχής την ώρα. Δεν μπορούμε να το αλλάξουμε, δηλαδή δεν μπορούμε να τραβήξουμε περισσότερο. Το μέγιστο είναι αυτό για να μην εξαντληθεί, θεωρεί η μελέτη, η ποσότητα. Επίσης όσον αφορά τα στοιχεία, πριν ξεκινήσουμε είχαμε πάρει και δείγμα από τη γεώτρηση γιατί τη συνδέσαμε και τη δοκιμάσαμε. Ακολουθεί τα ίδια στοιχεία που είχε και τότε η υδρογεωλογική μελέτη που έγινε το 2015, την είχε κάνει ο δήμος μαζί με το Σύνδεσμο Ιαματικών Πηγών Ελλάδας και είχε υποβληθεί στο Υπουργείο για την αναγνώριση της πηγής κτλ. Έτσι όσον αφορά την περίπτωση του ερωτήματος για την ποσότητα κτλ είναι ελεγμένο, η πηγή εξακολουθεί να βγάζει ό,τι έλεγε η υδρογεωλογική μελέτη, οπότε δεν έχουμε κάποιο θέμα. Το κάναμε μέσα στο 2025 όπου συνδέσαμε την πηγή και κάναμε μετρήσεις. Αν είχαμε πρόβλημα δεν θα προχωρούσαμε μετά και θα λέγαμε ότι δεν έχουμε πηγή” τόνισε ο κ. Γεωργάκος ενώ όσον αφορά τη δημοπράτηση σημείωσε ότι η διακήρυξη αναμένεται να έρθει στη Δημοτική Επιτροπή μέσα στην επόμενη εβδομάδα και μέχρι τέλος Νοεμβρίου θα έχει αναρτηθεί, ενώ μετά την ανεύρεση δικαιούχου θα προχωρήσουν οι διαδικασίες για το σήμα λειτουργίας των Λουτρών.
Κλείνοντας ο δήμαρχος ανακοίνωσε πως μετά από συζήτηση που είχε με τη Διαχειριστική Αρχή στα Γιάννενα και παρουσία του Περιφερειάρχη, η Περιφέρεια Ηπείρου θα επιχορηγήσει το δήμο με 37.000 ευρώ για την προμήθεια απαραίτητου εξοπλισμού των Λουτρών.