Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Δευτέρα, 14 Νοεμβρίου 2016 14:11

«Με το βλέμμα στραμμένο στο Διαβήτη» η εκδήλωση του Συλλόγου Ατόμων με Νεανικό Διαβήτη & Κοιλιοκάκη Πρέβεζας

«Με το βλέμμα στραμμένο στο Διαβήτη» γιορτάζεται η Παγκόσμια Ημέρα Διαβήτη και στην Πρέβεζα, όπου ο Σύλλογος Ατόμων με Νεανικό Διαβήτη & Κοιλιοκάκη Πρέβεζας, διοργάνωσε στο χώρο της πρώην Λαϊκής Αγοράς στην Πρέβεζα δωρεάν μετρήσεις γλυκόζης αίματος (σακχάρου) για το κοινό.

IMG 0268

Οι μετρήσεις πραγματοποιήθηκαν από τις 10 το πρωί μέχρι και λίγο μετά τη μία το μεσημέρι, παρουσία νοσηλεύτριας του Γενικού Νοσοκομείου Πρέβεζας και περισσότερα από 70 άτομα βρέθηκαν στο χώρο και πραγματοποίησαν τη μέτρηση.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με αφορμή την Παγκόσμια ημέρα κατά του Σακχαρώδη Διαβήτη, η οποία γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 14 Νοεμβρίου και οι δραστηριότητες και το υλικό για τη φετινή Παγκόσμια Ημέρα Διαβήτη εστιάζουν στη σημασία του προληπτικού ελέγχου, ώστε η διάγνωση για τον διαβήτη τύπου 2 να γίνεται έγκαιρα και η θεραπεία να ξεκινά αμέσως για να μειωθεί ο κίνδυνος σοβαρών επιπλοκών.

IMG 0275a

Στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Διαβήτη 2016, η Παγκόσμια Ομοσπονδία για τον Διαβήτη (IDF) εστιάζει σε δύο σημεία, παρουσιάζοντας σημαντικά στοιχεία και στατιστικά σχετικά με αυτά. Όπως επισημαίνει ο προληπτικός έλεγχος για τον διαβήτη τύπου 2 είναι σημαντικός ώστε να αναχαιτιστεί η εξέλιξη της πάθησης και να περιοριστεί ο κίνδυνος επιπλοκών και επίσης ο προληπτικός έλεγχος για τις επιπλοκές του διαβήτη αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της ορθής διαχείρισης της πάθησης.

Η συχνότητα του διαβήτη τύπου 1 (νεανικού διαβήτη) εξακολουθεί να αυξάνεται παγκοσμίως. Η αύξηση αυτή αφορά και τις πολύ μικρές ηλικίες ακόμη και τα νήπια. Επί του παρόντος ο διαβήτης τύπου 1 δεν μπορεί να προληφθεί.

IMG 0270

Ο σακχαρώδης διαβήτης τύπου 2, που αποτελεί το 95% του συνόλου των ατόμων με διαβήτη, χαρακτηρίζεται ως «ύπουλος», καθώς τα χρόνια της ύπαρξής του υφίσταται χωρίς να εκδηλώνει συμπτώματα. Αποτελεί δε τη βασική αιτία θανάτου για περίπου 7 εκατομμύρια άτομα ετησίως σε παγκόσμιο επίπεδο. Σύμφωνα με τα τελευταία δεδομένα της Διεθνούς Ομοσπονδίας Διαβήτη (IDF) 1 στους 2 ενήλικες με διαβήτη παραμένει αδιάγνωστος.

IMG 0274

Ήταν η πρώτη εκδήλωση του νεοσύστατου Συλλόγου Ατόμων με Νεανικό Διαβήτη & Κοιλιοκάκη Πρέβεζας «ΜELLITUS-CELIAC», ο οποίος προγραμματίζει τη διοργάνωση ενημερωτικής ημερίδας μέχρι το τέλος του έτους.

Όποιος επιθυμεί περισσότερες πληροφορίες μπορεί να απευθυνθεί στα εξής τηλέφωνα επικοινωνίας:

Πρόεδρος: 6943770946, Ταμίας: 6937374738, Γραμματέας: 6979359262