Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τρίτη, 15 Νοεμβρίου 2016 01:59

8000 ευρώ για το Χριστουγεννιάτικο Χωριό και τις εορταστικές εκδηλώσεις του δήμου Πρέβεζας

Τη διάθεση πίστωσης 8000 ευρώ για τις δράσεις που θα λάβουν χώρα στο Χριστουγεννιάτικο χωριό στην Πρέβεζα αλλά και για ορισμένες εορταστικές εκδηλώσεις στις άλλες Δημοτικές Ενότητες του Δήμου Πρέβεζας, ενέκρινε το δημοτικό συμβούλιο στη χθεσινή του συνεδρίαση.

Σύμφωνα με την εισήγηση η δημοτική αρχή συναισθανόμενη τις δύσκολες εποχές που περνάμε όλοι μας και θέλοντας να προσφέρει ο δήμος μια νότα χαράς και αισιοδοξίας για τις γιορτές που πλησιάζουν, θα επιχειρήσει την πραγματοποίηση των εκδηλώσεων στο Χριστουγεννιάτικο Χωριό στην Πλατεία Ανδρούτσου. Πιο συγκεκριμένα στο χώρο της πλατείας και ανάμεσα από τα δικαστήρια θα στηθεί και φέτος ένα μικρό «χωριό», με ξύλινες κατασκευές οι οποίες θα αντιπροσωπεύουν καλλιτεχνικές, εκπαιδευτικές και εθελοντικές δραστηριότητες.

IMG 9862

Για την πραγματοποίηση όλων των εκδηλώσεων λοιπόν που θα λάβουν χώρα στο Χριστουγεννιάτικο Χωριό στην Πρέβεζα αλλά και των δράσεων που θα γίνουν και στις Δημοτικές Ενότητες Λούρου και Ζαλόγγου, θα διατεθούν 8000 ευρώ οι οποίες θα αφορούν αγορά υλικών κατασκευής στολιδιών, χριστουγεννιάτικων καρτών και δώρων τα οποία τα παιδιά θα παίρνουν μαζί τους φεύγοντας, αγορά υλικών ζωγραφικής, αγορά υλικών ζαχαροπλαστικής, αγορά δώρων που θα μοιράσει ο Άγιος Βασίλης στα παιδιά, αγορά γλυκισμάτων, καραμελών και αναψυκτικών, εκτυπώσεις αφισών και προσκλήσεων, αγορά χριστουγεννιάτικων φυτών, είδη σερβιρίσματος, υλικά για το στολισμό των σπιτιών, χρώματα, φωτάκια κ.λπ. καθώς και την οικονομική κάλυψη των δαπανών που θα προκύψουν από την πραγματοποίηση μουσικών, θεατρικών και των άλλων δράσεων, από θεατρικούς οργανισμούς ή και διάφορους καλλιτέχνες, το ευχαριστήριο δείπνο για τους εθελοντές του Χριστουγεννιάτικου χωριού κ.α.

Η λειτουργία του Χριστουγεννιάτικου Χωριού θα ξεκινήσει στις 16 Δεκεμβρίου και θα παραμείνει ανοιχτό έως και τις 7 Ιανουαρίου 2017 καθημερινά από τις 12 ως τις 20:00.

Το θέμα ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία, αφού η Λαϊκή Συσπείρωση διαφώνησε, με τον κύριο Νόβα να προτείνει αυτά τα χρήματα να διατεθούν στα σχολεία για να πραγματοποιηθούν σχολικές γιορτές εν όψει των Χριστουγέννων.