Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Δευτέρα, 21 Νοεμβρίου 2016 18:08

Παιδιά προσφύγων φοίτησαν σε σχολεία της Φιλιππιάδας – Αποχή μαθητών οργανώθηκε στο 2ο Δημοτικό Σχολείο

dsc04589

Ξεκίνησε το μεσημέρι της Δευτέρας, 21/11, η λειτουργία των Δομών Υποδοχής για την Εκπαίδευση των Προσφύγων (ΔΥΕΠ) που διαμένουν στο Κέντρο Φιλοξενίας Φιλιππιάδα, στο πρώην στρατόπεδο «Πετροπουλάκης».

Στο 1ο και 2ο Γυμνάσιο Φιλιππιάδας παρακολούθησαν τα μαθήματα κατά την πρώτη ημέρα λειτουργίας των Δομών, σύμφωνα με πληροφορίες του atpreveza.gr, 18 παιδιά (αναμένονται 35), ενώ στο 1ο,2ο και 3ο Δημοτικό Σχολείο Φιλιππιάδας παρακολούθησαν τα μαθήματα τα περισσότερα από τα 52 παιδιά προσφύγων, που έχουν καταγραφεί.

Θυμίζουμε ότι τα σχολεία για τις τάξεις των προσφυγόπουλων λειτουργούν από τις 2 το μεσημέρι έως τις 6 το απόγευμα, όταν δηλαδή αποχωρούν οι ντόπιοι μαθητές. Όπως μας μετέφεραν εκπαιδευτικοί τα παιδιά δείχνουν εξαιρετική προθυμία, που βρίσκονται σε ένα σχολικό περιβάλλον και πάλι, έπειτα από τα τόσα βάσανα που υπέστησαν τον τελευταία 1,5 χρόνο τουλάχιστον, ενώ και οι Έλληνες εκπαιδευτικοί που έχουν αναλάβει το δύσκολο αυτό έργο, είναι αποφασισμένοι να δώσουν το 100% των δυνάμεών τους.

«Παρατράγουδα» δεν υπήρξαν κατά την πρώτη ημέρα λειτουργίας των ΔΥΕΠ, παρά μόνο στο 2ο Δημοτικό Σχολείο, όπου ο Σύλλογος Γονέων αποφάσισε την αποχή των παιδιών από τα μαθήματα μέχρι και την Τετάρτη. Οι Γονείς δεν έστειλαν τα παιδιά τους στο σχολείο, στο οποίο έδωσαν το «παρών» ελάχιστοι μαθητές.

Ενδεικτικό της στάσης του Συλλόγου είναι η ανακοίνωση για τη συνέλευση που συγκάλεσαν την περασμένη Κυριακή:

«O Σύλλογος γονέων του 2ου Δημοτικού σχολείου καλεί όλα τα μέλη του σε έκτακτη γενική συνέλευση την Κυριακή 20 Νοεμβρίου και ώρα 6.00 το απόγευμα, λόγω της προσέλευσης των μαθητών από τρίτες χώρες τη Δευτέρα 21 Νοεμβρίου στα σχολεία μας!

Το ΔΣ του συλλόγου».

Το atpreveza.gr σας είχε μεταφέρει το κλίμα ξενοφοβίας που «καλλιεργούν» ομάδες στο Δήμο Ζηρού και εκφράστηκε και στο δημοτικό συμβούλιο (διαβάστε ΕΔΩ). Η ευθύνη για να «διαλυθούν» αυτά τα φαινόμενα ανήκει στην οργανωμένη πολιτεία. Αρχικώς στο Δήμο Ζηρού και στη συνέχεια σε όλους τους επίσημους φορείς της συντεταγμένης Πολιτείας. Εκτός κι αν κάποιους από αυτούς «βολεύει» να λοιδορείται η περιοχή πανελλαδικώς και να επικρατεί ξενοφοβικό κλίμα.