Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Σάββατο, 26 Νοεμβρίου 2016 12:49

Το ανασφάλιστο όχημα και ο αξονικός που δε λειτουργούσε…

jpqgbgfkvz57cd0e4744e5c

Το τροχαίο δυστύχημα στο 32ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Πρέβεζας-Γέφυρας Καλογήρου στις 17/11 (διαβάστε ΕΔΩ), ανέδειξε ένα σημαντικό πρόβλημα στους ελληνικούς δρόμους, το οποίο κατέγραψε ο δημοσιογράφος Νάσος Πουλακίδας (zougla.gr, port-city κ.α.), στην ιστοσελίδα www.portnet.gr:

«17 Νοέμβρη 2016. Ώρα 7.30΄ το απόγευμα. Εθνική οδός Άρτας – Πρέβεζας, τρία χιλιόμετρα πριν από τον Λούρο. Ο 75χρονος θείος Τ. Ντ. με συνεπιβάτιδα την κατά τρία χρόνια νεότερη συμβία του Β., φορώντας όπως πάντα ζώνες ασφαλείας, κατευθύνονται προς το σπίτι τους στο Θεσπρωτικό.

Ξαφνικά κ ι ενώ πηγαίνουν κανονικά στο δεξί άκρο της εθνικής οδού, ψελλίζει η θεία: «Που πάει αυτός!» Αυτό ήταν… Σε δευτερόλεπτα γίνεται σφοδρή πλαγιομετωπική σύγκρουση και το αυτοκίνητο του θείου από τη σφοδρότητα της σύγκρουσης κάνει στροφή και βρίσκεται με μέτωπο προς την Άρτα!.. Η θεία «φεύγει» επί τόπου και ο Τ. χτυπάει στο ισχίο. Ο υπαίτιος οδηγός είναι συνταξιούχος αστυνομικός και οδηγεί ένα αυτοκίνητο ανασφάλιστο και χωρίς πινακίδες!..

Κι εδώ αρχίζουν τα «ωραία» αν μπορείς να τα ονομάσεις έτσι. Ο θείος μεταφέρεται στο νοσοκομείο Άρτας όπου την επομένη πληροφορούνται οι οικείοι του ότι ο αξονικός τομογράφος είναι χαλασμένος. Ο αξονικός χαλάει στο συγκεκριμένο νοσοκομείο πολλές φορές τον χρόνο. Γιατί;.. Μήπως γνωρίζουν κάτι περισσότερο οι βουλευτές του νομού; Λέμε μήπως; Γιατί πολλά ακούγονται και από το νοσηλευτικό προσωπικό, αλλά λόγω φόβου δεν ξανοίγονται.

Από μαρτυρίες ντόπιων γίνεται γνωστό ότι σε Άρτα και Πρέβεζα γύρω στο 70% των αυτοκινήτων κυκλοφορούν χωρίς πινακίδες και βέβαια είναι ανασφάλιστα. Έρχονται στους νομούς με τα αυτοκίνητα τους από τις μεγάλες πόλεις οι ντόπιοι κανονικά έχοντας περάσει ΚΤΕΟ και εκεί τα αφήνουν και παίρνουν τα ανασφάλιστα. Είναι …τιμή τους και καμάρι τους να οδηγούν αυτοκίνητα χωρίς πινακίδες και βεβαίως – βεβαίως ανασφάλιστα. Ας τους «δοξάσουμε» λοιπόν».