Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Πέμπτη, 01 Δεκεμβρίου 2016 12:04

Έγινε η «γέφυρα» για το… «γιοφύρι της Άρτας» του βιολογικού σε Λούρο-Θεσπρωτικό

ΕΡΡ

Εγκρίθηκε την τελευταία ημέρα του Νοεμβρίου, με απόφαση της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης (ΕΥΔ) του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης η ένταξη της Πράξης «ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΔΙΚΤΥΟΥ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΑΚΑΘΑΡΤΩΝ ΚΑΙ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΥ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ ΛΥΜΑΤΩΝ ΔΗΜΩΝ ΛΟΥΡΟΥ ΚΑΙ ΘΕΣΠΡΩΤΙΚΟΥ-Β ΦΑΣΗ (ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ)» στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη 2014-2020».

Πρόκειται για τη «γέφυρα» στο νέο πρόγραμμα ενός έργου που έχει χαρακτηριστεί «γιοφύρι της Άρτας» και έχουν ζητηθεί και τυχόν ευθύνες του Δήμου Πρέβεζας σε συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου (διαβάστε ΕΔΩ το σχετικό ρεπορτάζ).

Το φυσικό αντικείμενο της Πράξης που εγκρίθηκε περιλαμβάνει την κατασκευή αγωγών συνολικού μήκους 491 μ, το 25% του δομικού μέρους των αντλιοστασίων Α0 και Α2, το 100% των Η/Μ των αντλιοστασίων Α0 και Α2, το 100% των αντλιοστασίων Α και Α21, το αντλιοστάσιο του Υποέργου 2 (Έργα ΠΜ και Η/Μ) και το 10,88% της ΕΕΛ.

Η ημερομηνία λήξης της Πράξης ορίζεται η 31/12/2018.

Σε περίπτωση που η υλοποίηση της πράξης αποκλίνει από τους όρους της απόφασης ένταξης, η Διαχειριστική Αρχή επανεξετάζει την πράξη και μπορεί να προβεί στην ανάκληση της απόφασης ένταξής της.

Επίσης:

1. Ο δικαιούχος (Δήμος Πρέβεζας) υποχρεούται να ενημερώσει άμεσα την ΕΥΔ για την κατασκευή των ιδιωτικών συνδέσεων στο δίκτυο αποχέτευσης.

2. Ο δικαιούχος (Δήμος Πρέβεζας) υποχρεούται να προσκομίσει στην ΕΥΔ την ανανεωμένη ΑΕΠΟ του έργου εντός τριμήνου από την ημερομηνία της απόφασης ένταξης.

Απομένει να δούμε αν θα υπάρξει κάποια εξέλιξη, ωστόσο τα ερωτηματικά είναι πολλά για την τεράστια καθυστέρηση και αναμένεται να ζητηθούν εκ νέου απαντήσεις από το Δήμο Πρέβεζας…