Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Παρασκευή, 16 Δεκεμβρίου 2016 01:52

Απαξίωση του προεδρείου του δημοτικού συμβουλίου Πρέβεζας – Προσβολές και καταγγελίες για… εντολές διακοπής

IMG 6530

Μάρτυρες καταστάσεων που φανερώνουν μία απαξίωση του ρόλου του προεδρείου στο δημοτικό συμβούλιο Πρέβεζας, έγιναν όσοι βρέθηκαν στην αίθουσα συνεδριάσεων το βράδυ της Τετάρτης, στην τελευταία συνεδρίαση για το 2016.

Παίρνοντας το λόγο για ερωτήσεις ο αντιπρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Γιώργος Νίτσας ανέφερε: «Τη λειτουργία του δημοτικού συμβουλίου οφείλουμε να τη σεβόμαστε και δυστυχώς δεν υπάρχουν απαντήσεις ούτε σε ερωτήσεις ούτε σε γραπτές αναφορές.

Πλέον έχω πάρει κάποιες συγκεκριμένες αποφάσεις. Σε απαντήσεις που πλέον δε θα μου έρχονται σωστά, θα προχωρήσω με ό,τι μου δίνει ο νόμος ως δικαίωμα και θα φτάσω στα άκρα…».

Ο Πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Γιώργος Φραγκούλης τον διέκοψε λέγοντας: «Ο κανονισμός είναι σαφής. Δεν πρέπει να ξεπερνούμε στις ερωτήσεις το ένα λεπτό…», με τον κ. Νίτσα να φωνάζει: «Σε προσβάλω. Έχεις κάποιες εντολές. Να με διακόπτεις» και τον κ. Φραγκούλη να απαντά: «Η ανοχή η δική μου εκλαμβάνεται ως αδυναμία».

Ο Γιώργος Νίτσας τελικώς ρώτησε για την… περιβόητη πλέον περίφραξη στο Μύτικα (διαβάστε εδώ σχετικό ρεπορτάζ), για την οποία η τεχνική υπηρεσία του Δήμου Πρέβεζας δεν είχε καμία ενημέρωση. Τότε ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Μύτικα κ. Ντίτσος έδωσε μία… αφοπλιστική απάντηση: «Είχαμε πει να τον κάνουμε πλατεία, όπως αρμόζει στο κοινοτικό κατάστημα. Και είχαμε πει να κόψουμε τα πλέγματα, τα κόψαμε. Τα άφησα εκεί μία εβδομάδα, γιατί τα… κοίταζαν οι… αθίγγανοι. Και αυτός ο… μεγάλος Νίτσας. Έκανε καταγγελία για το χώμα στο γηπεδάκι. Αν έχει κάποιος αμφιβολία να του τα δείξουμε. Αν θέλει να του τα στείλουμε στο σπίτι…»

Παρενέβη τότε ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Γιάννης Νόβας, τονίζοντας ότι δεν μπορεί να γίνονται παρεμβάσεις χωρίς να τις γνωρίζει το δημοτικό συμβούλιο και να ακούγεται μάλιστα και η λέξη «αποφασίσαμε» την ώρα που οι υπηρεσίες έχουν άγνοια.

Ο κ. Παππάς μάλιστα εκ μέρους της ΑΣΥΠ κράτησε αποστάσεις από τον κ. Νίτσα λέγοντας:  «Αυτά σαν ‘’Ανάπτυξη Τώρα’’, όχι σαν ΑΣΥΠ».