Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Δευτέρα, 19 Δεκεμβρίου 2016 19:08

Μελέτη οδού σύνδεσης πόλης Πρέβεζας με την Ιονία Οδό – Κι όμως φαίνεται πως θα ολοκληρωθεί…

9db8d40efe993fab93b8c893ca555573 XL

Στη χώρα μας –δυστυχώς- οι πολίτες και ειδικά αυτοί της επαρχίας έχουν συνηθίσει σε εξαγγελίες που αποδεικνύονται εκ των υστέρων «φύκια για μεταξωτές κορδέλες» από πλευρά των πολιτικών ηγεσιών του κεντρικού Κράτους. Μία τέτοια περίπτωση ήταν για πολλά χρόνια η μελέτη σύνδεσης της Πρέβεζας με την Ιονία Οδό (Φιλιππιάδα-Ε.Ο. Πρέβεζας-Ηγουμενίτσας).

Το atpreveza.gr σας έχει μεταφέρει αποκαλυπτικό ρεπορτάζ που έφερνε τον αρχικό σχεδιασμό να θέλει την ολοκλήρωση της μελέτης στα τέλη του έτους (δείτε ΕΔΩ). Κάτι τέτοιο δεν κατέστη δυνατό και δόθηκε εκ νέου παράταση για την ολοκλήρωση της μελέτης μέχρι το τέλος του 2017. Παρ’ όλα αυτά υπάρχουν κάποια σημάδια που είναι ιδιαιτέρως ελπιδοφόρα πως το νέο χρονοδιάγραμμα θα τηρηθεί. Τα εντάλματα πληρωμής είναι τακτικά προς τις εταιρείες που εμπλέκονται στα κομμάτια της μελέτης που απαιτούνται. Μόλις χθες (19/12), το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών έδωσε εντολή για άμεση αποπληρωμή 150.000 ευρώ σχετικά με τη μελέτη σύνδεσης της πόλης της Πρέβεζας με την Ιονία Οδό.

Μην ξεχνάμε πως πρόσφατα ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης είχε τονίσει πως η συγκεκριμένη σύνδεση δεν υπήρχε στο σχεδιασμό των προηγούμενων κυβερνήσεων (διαβάστε ΕΔΩ) και μάλιστα δεσμεύτηκε πως θα προχωρήσει.

Κι όμως φαίνεται πως τελικώς η μελέτη θα ολοκληρωθεί. Απομένει να βρεθεί και η χρηματοδότηση του έργου…