Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Πέμπτη, 12 Ιανουαρίου 2017 20:15

Υποχωρεί ο παγετός-Τις "πληγές" τους μετρούν οι αγρότες της Πρέβεζας

portok

Τις πληγές τους μετρούν οι αγρότες της Πρέβεζας, μετά το πέρασμα του χιονιά από την περιοχή.

Οι αγρότες είχαν εκφράσει την ανησυχία τους από την πρώτη στιγμή (δείτε εδώ) και το πρωί της Πέμπτης πραγματοποιήθηκε στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας ευρεία σύσκεψη, στην οποία συμμετείχαν αγρότες της περιοχής, ο αντιπεριφερειάρχης Στράτος Ιωάννου, ο θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Περικλής Βασιλάκης και υπηρεσιακοί παράγοντες.

Κατά τη διάρκεια τη σύσκεψης οι αγρότες επισήμαναν τα μέχρι στιγμής προβλήματα, υπογραμμίζοντας ωστόσο πως η ζημιά θα φανεί τις επόμενες ημέρες, όπου θα μπορεί να γίνει μια συνολική αποτίμηση. Πάντως λόγω του παγετού εκτιμάται πως θα είναι μειωμένη η ανθοφορία σε ελαιόδεντρα και εσπεριδοειδή, γεγονός που θα έχει επιπτώσεις στην καρποφορία της επόμενης σεζόν.

Ο κ. Ιωάννου έχει ήδη ενημερώσει τον ΕΛΓΑ για την κατάσταση προκειμένου να δρομολογηθούν οι προβλεπόμενες διαδικασίες, ενώ στη συζήτηση τέθηκε το ενδεχόμενο να τεθεί αίτημα προς τα αρμόδια Υπουργεία για έκτακτη χρηματοδότηση,αφού τα καιρικά φαινόμενα χαρακτηρίζονται πρωτόγνωρα για την περιοχή της Πρέβεζας.

Την Παρασκευή θα πραγματοποιηθεί νέα συνάντηση στα γραφεία της Διεύθυνσης Αγροτικής Ανάπτυξης, ενώ ήδη στο Δήμο της Πρέβεζας έχει ξεκινήσει η αναγγελία καταγραφής ζημιών έτσι ώστε να προχωρήσει η διαδικασία αποζημιώσεων από τον ΕΛΓΑ. Παράλληλα οι αγρότες θα ζητήσουν και την παρέμβαση των δύο βουλευτών του Νομού προκειμένου να επισπευσθούν οι διαδικασίες.