Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τρίτη, 17 Ιανουαρίου 2017 18:01

Το Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ συντάσσει τεχνική έκθεση για το ακίνητό του στο Καναλάκι Πρέβεζας

idrima-dia-viou-mathisis

Τεχνική έκθεση για τα ακίνητα του Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ. στις περιοχές Καναλάκι Πρεβέζης, Τσεπέλοβο Ιωαννίνων, Ζίτσα Ιωαννίνων, Δελβινάκι Ιωαννίνων και Ανώγεια Κρήτης, συντάσσει ο οργανισμός.

Το Ίδρυμα Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης (Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ) είναι Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου που ανήκει στον ευρύτερο δημόσιο τομέα, διαθέτει οικονομική και λειτουργική αυτοτέλεια, έχει κοινωφελή και μη κερδοσκοπικό χαρακτήρα, λειτουργεί προς εξυπηρέτηση του δημοσίου συμφέροντος και εποπτεύεται από τον Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων.            

Δεν είναι ξεκάθαρο για ποιο σκοπό επιθυμεί το Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ να αξιοποιήσει και να καταγράψει τα ακίνητά του, ειδικότερα στην Ήπειρο. Σύμφωνα με πληροφορίες το ακίνητο στο Καναλάκι, στη θέση «Αγία Τριάδα» δεν είναι σε κατάσταση που μπορεί να είναι άμεσα χρήσιμο. Αρκετοί Δήμοι στην επικράτεια των οποίων υπάρχουν κτίρια του Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ. επιθυμούν να ενταχθούν σε ευρωπαϊκά προγράμματα και να τα επαναλειτουργήσουν. Ο Οργανισμός από την πλευρά του θέλει να έχει πλήρη άποψη της «περιουσίας» του για να τα αξιοποιήσει κατάλληλα.