Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τρίτη, 24 Ιανουαρίου 2017 15:56

Μπλόκο της αγροτιάς στο Λούρο Πρέβεζας – «Είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε…» (photo)

IMG 2003

Αγροτικό μπλόκο στήθηκε από χθες, Δευτέρα, και στο Νομό Πρέβεζας και ειδικότερα στο Λούρο, από την Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Ν. Πρέβεζας, στο πλαίσιο του πανελλαδικού συντονισμού με την πανελλαδική επιτροπή μπλόκων.

Ήδη το μπλόκο ενισχύεται με τρακτέρ από την περιοχή του κάμπου Φαναρίου και σε επικοινωνία που είχε το atpreveza.gr με τον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας κ. Σπύρο Κλινάκη, μας ανέφερε: «Είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε και να εντείνουμε τον αγώνα μας, ξεπερνώντας όσα και όποια εμπόδια στηθούν μπροστά μας, με όσες μορφές πάλης αποφασιστούν. Καλούμε τους μικρομεσαίους αγρότες του Νομού Πρέβεζας να ενισχύσουν το μπλόκο μας».

IMG 2021

Οι αγρότες θεωρούν ότι τα καρτέλ και τα μονοπώλια εκμεταλλεύονται το μόχθο τους, ενώ το κράτος με την άμεση και έμμεση φορολογία και τα άλλα χαράτσια «τρυγάει» το ισχνό εισόδημά τους.

«Οι τράπεζες χρησιμοποιούν ληστρικά επιτόκια και τα πανωτόκια διογκώνουν τα χρέη μας κι όταν δεν μπορούμε να τα ξεπληρώσουμε θέλουν να μας πάρουν τα σπίτια και τα χωράφια. Οι πολιτικές της ΕΕ και της κυβέρνησης μας ξεκληρίζουν. Οι μεγαλοεπιχειρηματίες του αγροτικού τομέα θέλουν να μας διώξουν από την παραγωγή, να πάρουν για "ένα κομμάτι ψωμί" τη γη μας και τα ζώα μας.

Απέναντι σε όλους αυτούς χτίζουμε μέτωπο αντίστασης και αντεπίθεσης.

IMG 2001

Βλέπουμε, ήδη, την κυβέρνηση να έχει σχεδιάσει και να βάζει σε εφαρμογή μια επιχείρηση που στοχεύει να εμποδίσει το άπλωμα, το δυνάμωμα και τον πανελλαδικό συντονισμό των αγροτικών κινητοποιήσεων», τονίζουν σε ανακοινώσεις τους μεταξύ άλλων οι αγρότες.