Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Πέμπτη, 26 Ιανουαρίου 2017 17:33

Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων: «Η λασπολογία και η προπαγάνδα έχουν και όρια»

ergatiko

Την παρακάτω ανακοίνωση εξέδωσε το ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΞΕΝΟΔΟΧΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ, ΣΕΡΒΙΤΟΡΩΝ, ΜΑΓΕΙΡΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ Ν. ΠΡΕΒΕΖΑΣ:

«25/1/2017

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ ΠΡΕΒΕΖΑΣ ΤΟΥ ΠΑΜΕ (διαβάστε ΕΔΩ)

 

 

Η Διοίκηση του Σωματείου με την εν λόγω απόφασή της ΔΕΝ αποκλείει την πλειοψηφία των εργαζομένων διότι, όπως οφείλουν να γνωρίζουν οι λασπολόγοι, ένα Σωματείο έχει έξοδα λειτουργίας. Θεωρούμε πως 5€ για δύο χρόνια, δηλαδή 2,5€ το χρόνο όποια οικονομική κρίση και να υπάρχει μπορούν τα μέλη να τα καταβάλλουν.

Σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να θεωρηθεί το Σωματείο μας «σφραγίδα». Μιλάμε για ένα Σωματείο με συνδικαλιστική δράση από το 1978, την οποία γνωρίζουν πολύ καλά οι εργαζόμενοι του κλάδου γι’ αυτό και μας εμπιστεύονται. Οι εκλογές του εδώ και 39 χρόνια γίνονται στην έδρα τους με μόνο μία ημέρα διαδικασίας.

Η Γραμματεία Πρέβεζας του ΠΑΜΕ ας καταγγείλει τους αγώνες των σωματείων που συσπειρώνονται στο χώρο τους, που περιφέρουν τις κάλπες τους μέχρι και 4 ημέρες από χωριό σε χωριό και πόρτα-πόρτα ως που να βγει το επιθυμητό γι’ αυτούς αποτέλεσμα.

Ναι, να συμβάλλουμε στην ανασύνταξη του εργατικού κινήματος, χωρίς ταυτότητες και κομματικές γραμμές στα πρωτοβάθμια σωματεία, με κοινά ψηφοδέλτια, ώστε να αποφασίσουν οι εργαζόμενοι τους αντιπροσωπευτικότερους που θα εκλέξουν.

Η λασπολογία και η προπαγάνδα έχουν και όρια. Ας μας πουν τις συνδρομές των Σωματείων τους!

Η Διοίκηση του Σωματείου μας νόμιμα εφαρμόζει το καταστατικό της και την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων.

Ας βάλουμε ένα τέλος στα Δελτία Τύπου εντυπωσιασμού και καταγγελιών που ο μόνος λόγος ύπαρξής τους είναι ο διαχωρισμός των εργαζομένων.

                                                                               ΤΟ Δ.Σ.