Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Δευτέρα, 30 Ιανουαρίου 2017 18:13

«Βραδυφλεγή βόμβα» αποτελούν για το Δήμο Πρέβεζας οι αγωγές για τα έργα στα… λόγια

Dimarxeio Prevezas 01

«Θερμαίνεται» επικινδύνως το «μέτωπο» που έχει ο Δήμος Πρέβεζας με επαγγελματίες που πραγματοποιούν αγωγές εναντίον της δημοτικής αρχής για έργα στα… λόγια. Στη συνεδρίαση της οικονομικής επιτροπής του Δήμου Πρέβεζας, τέθηκαν ως θέματα οι αγωγές τριών επαγγελματιών που ζητούν αρκετά μεγάλα ποσά, για έργα που πραγματοποιήθηκαν τη διετία 2013-2014, έπειτα από προφορικές εντολές Αντιδημάρχων.

Η μία υπόθεση αφορά εργολάβο δημοσίων έργων – εμπειροτέχνη, που ζητεί με την αγωγή του να του καταβληθεί το ποσό των 49.423,49 € (άνευ τιμολογίων), για οικοδομικές εργασίες στα όρια της Δ.Ε. Ζαλόγγου στο διάστημα Ιανουάριο-Μάιο 2014. Ο εργολάβος επικαλείται εντολές δύο Αντιδημάρχων.

Η δεύτερη υπόθεση αφορά εργολάβο, ο οποίος ζητά ένα ποσό πάνω από 70.000 ευρώ και επικαλείται και αυτός εντολή στα… λόγια από Αντιδημάρχους. Ο νομικός σύμβουλος του Δήμου Πρέβεζας μάλιστα ζήτησε έγγραφο από το Τμήμα Έργων της Δ/νσης Τεχν. Υπηρεσιών του Δήμου Πρέβεζας, το οποίο τονίζει πως δεν έχει στοιχεία που μπορούν να βοηθήσουν στην υπόθεση.

Η τρίτη υπόθεση αφορά κτηνίατρο, ο οποίος ζητά με την αγωγή του, να του καταβληθεί το ποσό των 16.432,80 € (άνευ τιμολογίων) από το Δήμο Πρέβεζας, από υπηρεσίες εμβολιασμού, αποθεραπείας, στειρώσεων, ιατρικής φροντίδας και θεραπειών αδέσποτων ζώων, για τα έτη 2013 και 2014.

Η οικονομική επιτροπή του Δήμου Πρέβεζας χορήγησε στη νομική υπηρεσία την εντολή να αντικρούσει αυτές τις εντολές, ωστόσο –όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ του atpreveza.gr- το «πακέτο» τέτοιου είδους αγωγών αποτελεί μία «βραδυφλεγή βόμβα» για το Δήμο Πρέβεζας, καθώς όπως είναι λογικό, θα ζητηθούν και οι ανάλογες ευθύνες, εφόσον αποδειχθεί πως οι επαγγελματίες εκτέλεσαν τις πράξεις.