Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τετάρτη, 08 Φεβρουαρίου 2017 17:47

Τα κοτόπουλα του Βατοπαιδίου και η επιστολή Χρυσοστόμου στον Εφραίμ…

dsc 0168

Στις 3 Μαϊου 2014 (διαβάστε ΕΔΩ) είχαμε αναφερθεί στα κοτόπουλα που προσφέρει η Ιερά Μονή Βατοπαιδίου, στην Ιερά Μητρόπολη Νικοπόλεως και Πρεβέζης. Η προσφορά αυτή της Μονής του Αγίου Όρους συνεχίστηκε μέχρι και πρόσφατα και μάλιστα στις 24 Δεκεμβρίου 2016 ο Μητροπολίτης Νικοπόλεως και Πρεβέζης Χρυσόστομος, απέστειλε επιστολή στον Ηγούμενο Εφραίμ (την παρουσιάζουμε παρακάτω).

αρχείο λήψης

αρχείο λήψης 1

 

Η επιστολή του Μητροπολίτη Πρεβέζης, η προσφορά με τους τόνους κοτόπουλα προς τις Μητροπόλεις Δράμας, Φωκίδος, Δημητριάδος (Βόλος), Κέρκυρας κ.α. και οι περιοδείες του Ηγουμένου της Ι.Μ.Μ. Βατοπαιδίου σχολιάστηκαν ποικιλοτρόπως τις τελευταίες εβδομάδες από blogs που ενημερώνουν για εκκλησιαστικά ζητήματα, καθώς έρχεται και πάλι στο προσκήνιο η δίκη για το αποκαλούμενο ως σκάνδαλο των ιερών ανταλλαγών (δείτε σχετικά ΕΔΩ). Υπάρχει έντονη διαφοροποίηση και κριτική πάνω στο σκεπτικό αυτών των προσφορών.

Την έρευνα και τις αποκαλύψεις είχε κάνει ο δημοσιογράφος Κώστας Βαξεβάνης και το «Κουτί της Πανδώρας», ενώ χρειάστηκαν 3 εξεταστικές επιτροπές της Βουλής, ενεπλάκησαν off-shore εταιρείες και πρώην Υπουργοί.

Απομένει να δούμε την εξέλιξη που θα έχει η δίκη.

 

Π.Τ.