Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Δευτέρα, 13 Φεβρουαρίου 2017 19:15

ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ: Το περιεχόμενο της επιστολής του Δημάρχου Ζηρού και των Συλλόγων Γονέων στον Υπουργό Παιδείας – «Να πάνε στην Παιδόπολη τα προσφυγόπουλα»

0dfea06ebf6dfa69db44ab87d12de51a L - Αντιγραφή

Το atpreveza.gr σας παρουσιάζει παρακάτω (διαβάστε επίσης: Ενέργειες να ξεκινήσει και πάλι το πρόγραμμα εκπαίδευσης των προσφυγόπουλων στη Φιλιππιάδα – Εξώδικα και «σκληρή γραμμή») επιστολή που υπογράφουν ο Δήμαρχος Ζηρού Νίκος Καλαντζής, και οι εκπρόσωποι των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων του 2ου και 3ου Δημοτικού Σχολείου Φιλιππιάδας, καθώς και του 1ου και 2ου Γυμνασίου Φιλιππιάδας, προς το Γενικό Γραμματέα του Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων κ. Ιωάννη Παντή.

epistoli kalantzi

epistoli2

epistoli3

Τη σχετική επιστολή μετέτρεψε σε αναφορά στο Ελληνικό Κοινοβούλιο προς τον Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Κ. Γαβρόγλου, ο βουλευτής Πρέβεζας της ΝΔ Στέργιος Γιαννάκης. Η πρόταση όσων υπογράφουν είναι να πάνε τα παιδιά των προσφύγων στην Παιδόπολη Ζηρού.

Υπάρχουν ωστόσο τρεις παρατηρήσεις στα της επιστολής:

  1. Επικρατεί και πάλι η λογική «Μακριά από τα παιδιά μας και απομονωμένα», που συμβάλει ουσιαστικά στη λογική γκετοποίησης των παιδιών των προσφύγων, χωρίς αυτό να σημαίνει πως απαλλάσσεται το Υπουργείο από την ευθύνη για την αδυναμία λειτουργίας του προγράμματος εκπαίδευσης και την ευθύνη για τις «γκάφες» των περασμένων μηνών.
  2. Για πρώτη φορά δημόσια, ο βουλευτής Πρέβεζας Στέργιος Γιαννάκης και ο Δήμαρχος Ζηρού Νίκος Καλαντζής συντάσσονται με τα γραφόμενα Συλλόγων Γονέων που η αρχική ακραία ρητορική τους προκάλεσε την «καταδίκη» φορέων, οργανώσεων και της πλειοψηφίας του Τύπου πανελλαδικά και τα συνυπογράφουν.
  3. Από την επιστολή απουσιάζει η υπογραφή του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Δημοτικού Σχολείου Φιλιππιάδας, οι οποίοι σαφώς και διαφοροποιούνται από την ακραία ρητορική που επικράτησε στη Φιλιππιάδα, από τις ανακοινώσεις των περασμένων μηνών.

Αξίζει βέβαια να δούμε ποια θα είναι η απάντηση του Υπουργείου.