Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Πέμπτη, 23 Φεβρουαρίου 2017 20:28

Επιστρέφει με κλιμάκιο ο Μπελαβίλας – «Μαγειρεύεται» ΔΥΕΠ στην Παιδόπολη – «Σιωπή» από τον κυβερνητικό βουλευτή

IMG 7335

Όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ του atpreveza.gr στα μέσα της επόμενης εβδομάδας θα ταξιδέψει και πάλι σε Πρέβεζα και Φιλιππιάδα, ο συντονιστής του Κοινωνικού Συμβουλίου για τους Πρόσφυγες και μέλος της ομάδας του Υπουργείου Παιδείας που διαχειρίζεται το προσφυγικό, κ. Νίκος Μπελαβίλας, καθηγητής ΕΜΠ.

Ο κ. Μπελαβίλας θα συνοδεύεται από κλιμάκιο του Υπουργείο Παιδείας και θα δώσει την «τελική λύση» στο «γόρδιο δεσμό» της λειτουργίας Δομής Υποδοχής για την Εκπαίδευση των Προσφύγων (ΔΥΕΠ) στη Φιλιππιάδα, η οποία είχε διακοπεί τον περασμένο Νοέμβριο.

Μέχρι και εχθές πάντως όλοι οι αρμόδιοι φορείς δεν είχαν καμία ενημέρωση από το Υπουργείο, για το πότε θα ξεκινήσει η Δομή.

Αξίζει να σημειωθεί πως –σύμφωνα με πληροφορίες του atpreveza.gr – «μαγειρεύεται» η λύση που πρότεινε ο Δήμος Ζηρού και τρεις Σύλλογοι Γονέων, ώστε να πάνε τα παιδιά των προσφύγων στην Παιδόπολη Ζηρού (δείτε ΕΔΩ).

Ολόκληρη η κοινότητα των εκπαιδευτικών της περιοχής μας ωστόσο, είναι αντίθετη σε αυτή τη λύση, καθώς θεωρεί πως τα παιδιά θα γκετοποιηθούν.

Εκείνο που πάντως προκαλεί μία εντύπωση, είναι η «εκκωφαντική σιωπή» του βουλευτή Πρέβεζας του ΣΥΡΙΖΑ Κώστα Μπάρκα, ο οποίος φαίνεται πως έχει αποστασιοποιηθεί από το ζήτημα.

Στον αντίποδα, ο Στέργιος Γιαννάκης κατέθεσε αναφορά στη Βουλή, με βάση την επιστολή του Συλλόγου Γονέων –εμμέσως δηλαδή πλην σαφώς- πήρε θέση.